51 са новите регистрирани случаи на COVID-19 у нас, за последното денонощие има 23 оздравели

51 са новите регистрирани случаи на COVID-19 у нас, за последното денонощие има 23 оздравели

51 са новите регистрирани случаи на COVID-19 у нас, за последното денонощие има 23 оздравели

За последното денонощие са регистрирани 51 нови случая на заразени с коронавируса у нас, като така общият им брой става 1488. Това обяви на редовния сутрешен брифинг началникът на националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той поясни, че активтните области са 11, а активните случаи – 1157 В болница лежат 310 души, от които 38 са в интензивно отделение.

Най-много са новите случаи в Плевен – 13, като следват Пловдив – 12, София и Видин – 7, Кюстендил – 4, Враца и Перник – 2, Габрово, Русе, Смолян, Стара Загора – 1

Сред медицинския персонал има 9 нови заразени, с което общият им брой става 164, или 11% от инфектираните.

За последните 24 часа има 23 оздравели, като така общо излекуваните стават 266, или 18% от заразените. Сред оздравелите 13 са били на домашно лечение

Новите починали са 4 – 2 в Ямбол и по 1 във Видин и Плевен.

За денонощието са направени 1156 PCR теста, което прави 6500 проби на милион население.

Ген.-майор Мутафчийски обясни, че вчера във ВМА за първи път е направено набиране на плазма от доброволци с антитела и вливане в тежко болен. Към тази сутрин той е в добро състояние.

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев коментира и случая с проследяването на пътниците от полета от Амстердам с, сред които имаше трима заразени с коронавирус.

„В момента на пристигането те нито са имали температура, нито са потърсили от някого медицинска помощ, В рамките на по-малко от 24 часа с помощта на ДАНС и МВР ние намерихме адресите на всички, оповестили сме ги. Взети са проби за изследвания на българските граждани“, обясни той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ