ООН издаде детска книжка за COVID-19

ООН издаде детска книжка за COVID-19

ООН издаде детска книжка за COVID-19

Организацията на обединените нации публикува книжка, която да помогне на децата по-добре да разберат пандемията от коронавируса, стана ясно от съобщение до журналисти. Проектът е ръководен от Междуведомствения постоянен комитет – група от повече от 50 организации от хуманитарния сектор, сред които Световната здравна организация, Червеният кръст и Детският фонд на ООН.

В създаването на „Моят герой си ти“ са се включили 1700 деца, родители и учители от 104 държави по света. Те са помогнали с разкази относно как се справят с COVID-19 и обратната връзка за първите варианти на произведението. „Предишните хуманитарни извънредни ситуации ни показаха колко важно е да обърнем внимание на страховете и тревожността на най-малките, когато животът се преобърне с главата надолу“, заяви директорът на СЗО, д-р Тедрос Гебрейсус.

Текстът и илюстрациите на книжката са дело на британската детска писателка Хелън Патук. Сюжетът разказва за фантастичното същество Арио, което помага на малката Сара да разбере как по-добре да предпази себе си, семейството и приятелите си от заболяването, както и как да се погрижи за психичното си здраве.

[[{"fid":"351980","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":456,"width":994,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

„Моят герой си ти“ е предназначена за деца на възраст от 6 до 11 години и се препоръчва да бъде четена на децата, вместо те самостоятелно да го правят. Предстои да бъде преведена на над 30 езика. Изтеглете я на английски език оттук.

За някой от останалите достъпни към момента езици – руски, френски, украински, арабски, испански, немски или турски – натиснете тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ