COVID-19

Производствен проблем засегна 15 млн. дози от ваксината на Johnson & Johnson

Производствен проблем засегна 15 млн. дози от ваксината на Johnson & Johnson

Съставки за производството на около 15 млн. дози от еднодозовата ваксина срещу коронавирус на Johnson & Johnson са били засегнати от производствена грешка, предава „Тайм“, позовавайки се на двама запознати източници.

Фабричният проблем е бил идентифициран в завод на Emergent BioSolutions в Балтимор, като от Johnson & Johnson казват, че ще доставят обещаните дози в САЩ.

„При процеса за контрол на качеството бе открита партида лекарствено вещество, която не отговаря на стандартите за качество. Партидата бе открита в завод на Emergent Biosolutions, които все още не е получил одобрение за производството за съставки на нашата ваксина срещу COVID-10. Тази партида никога не е стигала до етапите на „пълнене и довършване“ в нашия производствен процес“, заявиха от J&J.

От компанията поясниха, че са запознали Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) с проблема.

Johnson & Johnson съобщи, че е постигнал целта си за доставки през месец март, осигурявайки повече от 20 млн. дози на правителството на САЩ. Компанията прогнозира доставка на още 24 млн. дози до края на април.

През март Байдън обяви, че правитлеството ще купи 100 млн. дози от ваксината на J&J с надеждата, че те ще бъдат доставени до края на месец май. От Johnson & Johnson обаче очакват да доставят 100 млн. ваксини на САЩ до края на юни, като от компанията казват, че ще положат усилия да постигнат този резултат още през май.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ