Той може и да се върне през есента. Но, играта вече ще бъде друга

Той може и да се върне през есента. Но, играта вече ще бъде друга

Той може и да се върне през есента. Но, играта вече ще бъде друга

Американските власти допускат възможна втора вълна на  разпространение на коронавируса в страната тази есен, но ще бъдат по-добре подготвени за това. Това обяви на брифинг в Белия дом директорът на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на Съединените щати Антъни Фаучи. „Предполагам, че това ще се случи. Но, ако се върне през есента, играта ще бъде съвсем различна в сравнение с това, с което се сблъскваме в момента, добави той. Много неща ще бъдат по-различни тогава, включително способността ни да заглушаваме вируса и да провеждаме тестове“. Проведохме клинични изпитания на лекарства, важно е също така, че ваксина срещу коронавируса е на път, както и много други препарати за успешно лечение, добави той.

Американският президент Доналд Тръмп също обяви, че страната е готова за възможна втора вълна на коронавирус. "Готови сме. Надявам се това да не се случи, но ние сме готови", подчерта той.

Над 1 милион американци са тествани до момента за коронавирус, заяви още той и призова американците да спазват мерките за социална дистанция, които ще останат в сила в САЩ поне до края на април.

"Всеки един от нас трябва да изиграе своята роля за победата в тази война. Всеки гражданин, семейство и компания може да допринесе за спирането на вируса. Това е нашият общ патриотичен дълг. Следващите 30 дни ще бъдат предизвикателство за нас и ще бъдат изключително важни", каза Тръмп пред журналисти в Белия дом.

Американският лидер изтъкна още, че Съединените щати са започнали да се снабдяват със защитни облекла от чужбина.

"Ние имаме отлични отношения с много страни. Китай ни изпрати някои неща. Русия ни изпрати много голям самолет с медицинско оборудване. Това е много мило", заяви още Тръмп, цитиран от международните агенции.

По данни на  университета Джон Хопкинс, който прави обобщените изчисления за разпространението на заразата в страната, в САЩ вече са регистрирани повече от 160 хиляди случая на зараза с нов коронавирус. Жертвите са близо 3000.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ