Спортни обувки от 100% рециклирана пластмаса представя Lidl

Спортни обувки от 100% рециклирана пластмаса представя Lidl

Спортни обувки от 100% рециклирана пластмаса представя Lidl

Спортни обувки с текстилна част, произведена от 100% рециклирана пластмаса влизат в гамата на собствената модна марка на Lidl -  Crivit

25% от вложения в моделите текстил е от стари пластмасови (PET) бутилки, събирани от плажове и крайбрежни райони, което предотвратява попадането им във водните басейни.

За изработката на един чифт от тези иновативни обувки са необходими между 11 и 16 пластмасови бутилки, а рециклираният материал се характеризира с висока устойчивост на гънки и стабилност на размерите. Влакната от рециклирана пластмаса абсорбират малко вода и съхнат бързо.

Обувките са разработени в дамски, мъжки и детски вариант в различни цветове и от 20-ти юли ще бъдат налични във всички магазини на веригата.

Модните артикули, базирани на принципите на кръговата икономика са част от дългосрочната международна еко стратегия на групата Шварц - REset Plastic, насочена към избягване и намаляване употребата на пластмаса, включително промяна на опаковки, рециклиране, инициативи, свързани с почистването на водни басейни, и разработването на иновации.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ