Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Петролът задълбочи загубите си днес в азиатската електронна търговия заради опасенията, че производителите не успяват да се споразумения за ограничавана на предлагането на фона на информациите за увеличение на добива в САЩ, съобщи сайтът romamdie.com, позовавайки се на Франс прес.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември понижи цената си с 18 цента до 50,17 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, с доставка през декември, поевтиня с 8 цента до 51,87 долара за барел.

ОПЕК реши в края на септември да намали производството си, но членките на картера все още не са конкретизирали стъпките за постигането на тази цел.

Липсата на развитие по въпроса за съгласие сред ОПЕК и информациите за активизиране на производството в САЩ оказват натиск върху котировките на черното злато, отбелязва анализатор на пазара.

В петък американският лек суров петрол поевтиня с 9 цента до 50,35 долара в края на официалната сесия на Нюйоркската търговска борса.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ