Промени по върховете в "Енерго-Про", бивш шеф на КЕВР влиза в управата

Промени по върховете в Енерго-Про, бивш шеф на КЕВР влиза в управата

Промени по върховете в "Енерго-Про", бивш шеф на КЕВР влиза в управата

Дългогодишен експерт в Комисията за енергийно и водно регулиране и дори неин шеф за известно време Анджела Тонева става изпълнителен директор в "Енерго-Про Варна". Това става ясно от съобщение на дружеството за извършени промени в мениджмънта, одобрени от проведено Общо събрание на 21 септември. "Енерго-Про Варна" обединяват електроразпределителното дружество и доставчикът на ток в Североизточна България, търговец на електроенергия и други дружества.

Тонева оглави енергийния регулатор /тогава ДКЕВР/ за няколко месеца през 2013 година след 13 години работа в комисията. След това бе съветник по енергийните въпроси на Пламен Орешарски, докато бе премиер, а в последните 2 години работеше като експерт в Института за енергиен маркетинг, откъдето вече е напуснала.

Досегашният главен изпълнителен директор на  "Енерго-Про Варна" Момчил Андреев /преди това дългогодишен шеф на "Райфайзенбанк/ ще влезе в надзорния съвет на дружеството, като неговият пост се поема от грузинеца Георги Коршия, досегашен изпълнителен директор заедно със Стефан Абаджиев, съобщават от компанията. Към момента надзорният съвет се състои от трима членове - Петър Милев, Рада Пеева и Властимил Оуржада и няма подадени съответните документи към Търговския регистър за гласувано решение за промяна в надзорния съвет или за увеличаването на състава му.

"Енерго-Про Варна" обединяват електроразпределителното дружество и доставчикът на ток в Североизточна България, търговец на електроенергия и други дружества.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ