Спад на цените на петрола

Спад на цените на петрола

Спад на цените на петрола

Котировките на петрола отново тръгнаха нагоре днес в азиатската електронна търговия. Играчите на пазара преценяват въздействието от споразумението, сключено между ОПЕК и основните му партньори за увеличение на добива, както и потенциалните нарушения на предлагането на черно злато от Либия.

Американският лек суров петрол с доставка през август поскъпна със 17 цента до 68,25 долара за барел, съобщи Франс прес.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, със същия срок на доставка, повиши цената си с 9 цента до 74,82 долара за барел.

Вчера петролът поевтиня, след като ОПЕК и съюзниците на петролния картел решиха да увеличат производството си на срещата във Виена.

Тази група от 24 страни, които осигуряват над 50 на сто от световния износ на петрол планират да изпълнят "на 100 процента" производствените си квоти, които определиха в края на 2016 година, но на практика не са достигнати.

Според Саудитска Арабия, която задава тона в ОПЕК, и Русия, това би могло да бъде увеличение с близо 1 милиона барела дневно.

Тази цифра бе по-ниска от очакваната от наблюдателите и това доведе до скок на котировките в петък.

Вчера имаше корекция на пазара и котировките тръгнаха надолу на фона на увеличението на добива, което бе по-ниско от очакваното, но като цяло нарастването би трябвало да бъде значително, коментира анализатор на пазара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ