Великобритания може да мобилизира армията за доставки на горива

Великобритания може да мобилизира армията за доставки на горива

Великобритания може да мобилизира армията за доставки на горива

Великобритания може да мобилизира армията за доставки на бензин, след като паническото купуване през уикенда остави множество бензиностанции в страната без гориво, предаде Си Ен Би Си.

През последните дни в Обединеното кралство се наблюдават огромни опашки пред бензиностанциите, тъй като шофьорите опитват да се презапасят на фона на информацията за предстоящ недостиг на горива.

Една от основните причини за така създалата се ситуация е липсата на шофьори на камиони, която доведе до затруднения с доставките както на горива, така и на стоки за магазините.

По информация на британските медии премиерът Борис Джонсън е заявил ,че обмисля мобилизация на военни служители за доставки на горива до бензиностанциите.

Правителството също така подготвя издаването на временни визи на хиляди шофьори в опит да подсигури доставките за Коледния сезон.

Изпълнителният директор на Асоциацията на петролните търговци на дребно в Обединеното кралство заяви пред LBC News, че временните визи ще помогнат за подобряване на ситуацията с доставките, но те няма да са достатъчни за разрешаване на кризата.

От Асоциацията заявиха, че някои от най-големите търговци отчитат, че между 50% и 90% от бензиновите им колонки в английските градове са празни.

Петролния гигант BP съобщи в петък, че временно е затворил част от бензиностанциите си заради недостиг на горива.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ