Американската борса е на ръба отново да постави исторически рекорд

Американската борса е на ръба отново да постави исторически рекорд

Американската борса е на ръба отново да постави исторически рекорд

Водещият индекс на американската фондова борса S&P500 беше близо до преодоляване на историческия си най-висок рекорд, който беше поставен през февруари тази година. Преди избухването на глобалната пандемия от коронавирус и въвеждането на ограничителни мерки, които силно повлияха на икономическата активност в средата на март, показателят постигна пик от 3386 пункта. След това спадът достигна 34% до началото на април. В търговията вчера S&P500, който следи представянето на 500-те най-големи и ликвидни акции на борсата, постигна повишение от 0,3% и търговията затвори при 3381,99 пункта.

За разлика от това обаче индексът Nasdaq Composite достигна своят най-висок пик от 11 129, докато индустриалният индекс Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,3% до 27844, което е далеч от пика от 29389, регистриран през февруари.

При търговията се отличи повишаването в рамките само на деня на акциите на златодобивната компания Barrick Gold, които повишиха цената си с 12%, след като инвеститорската компания на Уорън Бъфет Berkshite Hathaway обяви, че е  закупила голям дял в компанията. Акциите на технологичните компании като Amazon, Alphabet, Microsoft регистрираха ръст от поне 0,6%.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ