Биткойнът на прага на пазарна капитализация от 1 трлн. долара

Биткойнът на прага на пазарна капитализация от 1 трлн. долара

Биткойнът на прага на пазарна капитализация от 1 трлн. долара

Биткойнът е на прага на пазарна капитализация от 1 трлн. долара, след като ралито през последните доведе до рязко поскъпване на криптовалутата, предаде Блумбърг

Най-популярната дигитална монета е добавила 415 млрд. долара към пазарната си оценка от началото на 2021 г., като към 11:40 часа българско време тя се равнява на 982 млрд. долара при цена на биткойн от 52 732 долара, сочат данните на Coindesk.

„FOMO - страхът да не изпуснеш нещо, може да е сред причините за ралито“, казва Шейн Оливър, ръководител на отдела за инвестиционна стратегия на AMP Capital Investors Ltd., като добавя, че „че настоящите условия на лесни пари от централните банки са подкрепили търсенето“.

Този месец производителят на електрически автомобили Tesla обяви, че е инвестирал в биткойн на стойност 1,5 млрд. долара, което откри пътя на криптовалутата към корпоративните среди в САЩ.

„Ако фундаментите на компаниите бъдат обвързани с движенията на биткойн, защото те са се превърнали в спекулатори, ще навлезем на територията на балон, преди да сме го осъзнали“, казва Крейг Ерлам от Oanda.

Същевременно с това главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск защити поне частично решението на компанията да придобие биткойн за над 1 млрд. долара, като написа в twitter, че криптовалутата е просто „не толкова глупава форма на ликвидност, колкото парите в брой“ и добави, че решението на Tesla не рефлектира директно личното му мнение за биткойна.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Apple представи първите си очила за смесена реалност
Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици