Goldman Sachs става втората голяма банка, която осигурява инвестиции в биткойн

Goldman Sachs става втората голяма банка, която осигурява инвестиции в биткойн

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs, която управлява активи за 2,15 трлн. долара, скоро ще стане втората водеща финансова институция, която ще предлага инвестиции в биткойн на клиентите си, предаде Си Ен Би Си.

Банката ще осигури инвестиране в основната криптовалута през втората половина на 2021 г. Това е съобщила Мери Рич, която наскоро беше назначена за ръководител на глобалния офис за дигитални активи на дружеството за инвестиции на Goldman Sachs.

„Goldman Sachs планира да предложи пълен спектър от инвестиции в биткойн и дигитални активи, както чрез директни покупки, така и чрез деривати“, коментира тя.

Преди около 2 седмици друга от водещите банки в САЩ – Morgan Stanley, която управлява 4 трлн. долара – обяви, че ще осигури на клиентите си достъп до инвестиции в биткойн. Началото на тази услуга ще е през април.

До момента повечето традиционни банки отричаха биткойн, но сега – поради засилен интерес от страна на техните клиенти – започват да предлагат експозиции към него.

По-рано тази година друга инвестиционна банка Bank of New York Mellon, която управлява средства от 2 трлн. долара, обяви, че ще предоставя услуги за дигитални активи, включително и биткойн, а водещият производител на електрически автомобили Tesla – че са закупили биткойн за 1,5 млрд. долара. Наскоро третият най-голям дигитален портфейл в света PayPal обяви, че започва да приема плащания за стоки чрез биткойн, етериум, лайткойн и биткойн кеш.

Само от началото на 2021 г. биткойн повиши цената си от 29 000 долара до над 55 000 долара. Неговата стойност обаче остава силно волатилна, като е обичайно за него да понижава цената си в рамките на 10-20% само за период от 24 часа например.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ