Иде растеж на икономиката – обновете инвестиционния си портфейл

Иде растеж на икономиката – обновете инвестиционния си портфейл

Дружеството за управление на активи на втората най-голяма европейска банка HSBC предупреди, че предстои глобалната икономика да премине от фаза на възстановяване към фаза на растеж, предаде Си Ен Би Си.

„Затова съветваме инвеститорите да обновят инвестиционния си портфейл“, се казва в съобщение на HSBC Asset Management, което управлява активи на стойност 740 млрд. долара.

Очакват ни месеци на понижена инвестиционна възвращаемост и чисти печалби поради фаза на откриване на нови производствени капацитети. В същото време обаче приходите на компаниите се очаква да регистрират  V-образно възстановяване, поради нарастването на цените.

Прогнозира се ръст на инвестициите в автоматизиращи системи, както и в различни „зелени“ технологии, както и в програми за включване на различни общности, които досега не са били наравно представяни в бизнесите.

„Рисковете пред фирмите са повишаване на данъците, инфлация и по-скъпа работна ръка“, се казва в анализа. Прогнозите също сочат, че с намаляване на рисковете за глобалната икономика стойността на държавните облигации ще се понижава. Същото важи и за стойността на американския долар.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ