КФН потвърди проспект за увеличаване на капитала на ПИБ

КФН потвърди проспект за увеличаване на капитала на ПИБ

КФН потвърди проспект за увеличаване на капитала на ПИБ

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на "Първа инвестиционна банка" АД - София. Емисията е в размер до 40 милиона броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 5 лева всяка една, става ясно от съобщение на КФН.

КФН вписа посочената емисия акции, в процес на емитиране, в регистъра си на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

При стрес тестовете на банковата ни система от страна на ЕЦБ в процедурата за кандидатстване на ЕРМ2 и Европейския банкова съюз, бяха дадени препоръки към две банки. Едната вече е покрила критериите на ЕЦБ за капиталови буфери, а другата банка е изпълнила на 70 процента препоръките и остава още малко работа, съобщи на 11 април в МС финансовият министър Владислав Горанов.

Преди няколко дни банката обяви намерения да набере до 200 млн. лв. нов капитал с пласиране на поне 25 млн. акции при емисионна цена от 8 лв. (200 млн. лв.) 

Съощението на КФН вдигна акциите на Първа инвестиционна банка на Фондовата борса с 14,8 на сто до 2,48 лева за акция.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ