Застраховките вече може да се сключват изцяло онлайн

Застраховките вече може да се сключват изцяло онлайн

Застраховките вече може да се сключват изцяло онлайн

Boleron e първият български застрахователен брокер, който предлага закупуване и управление на застраховки през мобилно приложение и уебсайт.

Онлайн застраховките са удобни, защото могат да се сключат по всяко време, бързо и лесно, без чакане, като полицата се получава веднага на имейл.

С мобилното приложение, управлението на застраховките е още по-лесно, защото полиците са винаги в телефона и приложението подсеща клиентите за изтичащи застраховки, които могат да се подновят с един клик. Плащанията се извършват онлайн с банкова карта, като месечните вноски се събират автоматично без такси и усилия на клиента. Mобилно приложение e налично за Ios и Android.

При закупуване на онлайн застраховка, клиентите получават веднага по имейл полица, подписана с електронен подпис, което спестява десетки страници хартия. Само за първия месец от стартирането на продажбите бяха спестени над 10 000 страници хартия.

Продуктите, които Boleron предлага онлайн с електронно подписана полица са Застраховка Имущество, Здравна застраховка за пътуване в чужбина, Планинска застраховка, Здравна застраховка и Автомобилно Каско. Единствено при гражданската отговорност полицата и хартиеният стикер се доставят лично, защото клиентите трябва да си лепнат стикера на стъклото.

Q&A за онлайн застраховането

Законно ли е продаването на застраховки онлайн? Договорите за закупуване на застраховка онлайн биха ли издържали в съда?

Онлайн застраховането с получаване на електронно подписана полица става възможно в България след промените в Кодекса на застраховането, които позволяват формата на застрахователния договор да бъде  електронна съгласно Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги. Ние подписваме с електронен подпис, който е равностоен на саморъчния.

Сигурно ли е купуването на застраховки онлайн?

Плащането се извършва онлайн с карта и брокерът няма достъп до въведените данни. Те се въвеждат в защитена среда на банката и плащането е подсигурено от банката.

Защо Boleron успяха първи да пуснат застраховки онлайн?

Имаме технологично знание и опит в създаването на продукти на световно ниво, застраховането и софтуерната разработка. Можем да прилагаме регулациите в дигитална среда.

Кога стартира платформата и колко продажби са реализирани до момента? 

Платформата ни работи от началото на годината. Отчитаме постоянно растящ потребителски интерес, а само за първия месец реализирахме над 500 продажби.

Към кои застраховки има най-голям интерес?

В началото имаше най-голям интерес към застраховката за пътуване в чужбина, но вече се измества към автомобилното застраховане.

Кои са най-големите предизвикателства пред бизнес като този в момента?

Най-големите предизвикателства са в две основни насоки:

1) Създаване на доверие в потребителите – процес, който отнема време, но смятаме, че за момента вървим в правилна посока. Вярваме, че в отношенията ни с потребителите трябва да сме максимално открити и това вече дава резултат, защото сме от скоро на пазара, а те вече ни се доверяват и го показват по най-категоричния начин като използват нашите услуги.

2) Постоянно подобряване на клиентската удовлетвореност. За да бъдем успешни, трябва да разбираме много добре конкретните нужди на нашите клиенти и затова постоянно говорим с тях, а след това променяме нашите услуги, така че да са максимално удобни и полезни за потребителите. Това също дава резултат и ни обнадеждава!  

Има ли конкуренти?

Очакваме застрахователите да се дигитализират в близките години, но ние винаги ще имаме конкурентно предимство, защото ще предлагаме продукти от различни застрахователи.  Брокери винаги ще има, защото клиентите обичат да сравняват офертите на различните застрахователи.

Дигитализацията ще промени цялата застрахователна индустрия, защото клиентите ще могат да сравняват условия и цени за секунди, което ще повлияе положително на конкуренцията.

В Boleron сме горди, че предлагаме качествени продукти с прозрачни и ясни условия, които защитават нашите клиенти, приятели, семейства. Вярваме, че в бъдеще клиентите ще са по-информирани и ще се насочат към продукти с по-добри условия и конкуренти цени.

Кои са следващите стъпки пред компанията?

Въвеждане на видео оглед при застраховане на автомобила през телефона, без да трябва клиентите да губят от ценното си време за да им снима някой колата.

Планира се ли излизане на чужди пазари?

Да, планираме още тази година в Германия и Франция, защото вярваме, че платформата, която сме създали е на световно ниво.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ