eBay на 25 - най-скъпите вещи, продадени от българи в платформата

Луксът няма нужда от "Бонд стрийт", когато е на една ръка разстояние в интернет. Ще се уверите, че е така от тази любопитна селекция на eBay, един от лидерите в световната онлайн търговия, който този месец отбелязва своята 25-годишнина. По този повод платформата връща стрелките на часовника назад и за България като вади от архивите информация за първите покупки и продажби, направени от наши сънародници, за най-скъпите артикули, продадени от страната ни в чужбина, както и за най-търсените у нас продукти по категории.

Покупки и продажби на eBay от България започват през 2001 г.:

Първата продажба, регистрирана на платформата от нашата територия е автентична войнишка манерка от Втората световна война.

Първият предмет, купен от българин, отново е свързан с историята – оригинален щик от Първата световна война.

Първите предмети, продадени от България и с отбелязани цени в архива на платформата, отново са военни артефакти – два сета от пощенски марки от Втората световна война на стойност 5 и 9 щатски долара.

Първата покупка, направена от България, чиято цена  е известна, е на три дънни платки Socket 7, които сами по себе си също вече са антики.

Технологиите преобладават и в класацията на най-скъпите предмети, продадени от българи на eBay за всички времена. Тя се оглавява от Rovion RX 130 робот за видеоинспекция на индустриални тръби на стойност 33 000 щатски долара. На втора и трета позиция се нареждат автомобили – Jaguar XKR 2013 с цена 32 085 долара и Porsche 928 S4 Strosek, продадено за 31 863 долара. Челната петица на най-скъпите предмети, продадени от България, се попълва от джобни часовници - Charles Gretton Verge Fusee и Louis-Benjamin Audemars, всеки на стойност 30 000 щ. долара.

Най-търсените продукти от българите в платформата за изминалите 25 години обаче не са нито антиките, нито, колекционерските находки и луксозните автомобили или пък скъпите часовници, а продуктите в категориите Мода (най-вече грим, козметика за кожата и стилизиращи продукти за коса), Авточасти и аксесоари (предимно за поддръжка и тунинговане на автомобилите) и Дом и градина (основно кухненски уреди, посуда и оборудване за барове, аксесоари за домашни любимци, материали за творчески занаяти и продукти за обезопасяване на домовете с малки деца). Сред най-купуваните артикули през последните години са заздравителите за нокти и като цяло продуктите от категорията Грижа за ноктите, маникюра  и педикюра с над 47 000 закупени артикула от България само през 2019 година.

Ето ги и 10-те най-скъпи предмети, продадени от България чрез eBay през последните 25 години:

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ