Нападателят в Мюнстер - с психични отклонения

Нападателят в Мюнстер - с психични отклонения

Нападателят в Мюнстер - с психични отклонения

Полицията в германския град Мюнстер разследва вчерашното нападение, при което мъж вряза минивана си в хора, убивайки двама души и ранявайки около 30. 

Немски медии днес посочват, че той е имал психични отклонения. Работил е като графичен дизайнер. Това става ясно след като органите на реда са претърсили жилището му. 

За момента няма данни вчерашното нападение в Мюнстер да е терористичен акт

Мъжът е германски гражданин, на 49 години, без имигрантски произход, без връзки с терористични организации и без контакти с радикални ислямисти, продължават източниците от Германия. Преди години той е направил опит да се самоубие, а след това преминал психиатрично лечение. 

Според някои германски медии при обиска в дома му полицаите открили автомат "Калашников", предаде БНТ. Тази информация обаче не е официално потвърдена. Разследващите отхвърлиха и твърденията, че издирват съучастници. Невярно се оказа и съобщението, че в автомобила са били открити експлозиви.

Инцидентът стана в старинната част на университетския град Мюнстер, в една от най-оживените зони. Мъжът атакува масите пред ресторант. Двама души загинаха на място, а около 30 са ранени. Шофьорът се самоуби преди да дойдат полицейските екипи.

По това време в района на ресторанта е имало много полицаи, заради планирана демонстрация на кюрди. Властите съобщиха, че не са открили връзка между нападателя и протеста.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ