Годишен хороскоп: Звездите за бизнеса през 2022 г.

Годишен хороскоп: Звездите за бизнеса през 2022 г.

Новата 2022 г. започва с Новолуние в знака на отговорностите, Козирог. Всяко Новолуние носи в себе си изключителен заряд, нови потенциали и възможности. Новолуние е и символ на новото начало, което в случая съвпада с настъпването и на  Новата година. Тази съвкупност от синфроничности насочва вниманието ни към факта, че идва нещо ново, но поради знака Козирог и ретроградна Венера е важно новото да стъпи върху здравата основа, създадена преди това.

2020, 2021 и настъпващата 2022 са години, в които основен фактор е промяната. В година 2022 ще се доразвиват събитията, възникнали през 2020 г.

Преобладаващо и в трите години е числото 2, а в година 2022 се повтаря цели три пъти като общо вибрацията е 6. Шестицата в нумерологията е под управлението на планетата Венера. Знак ли е това? Венера ще бъде ключова планета през годината, ключови ще са и темите на Венера - любов, партньорства, финанси, себеоценка, ценностна система и приоритети.

На 18 януари Лунните възли, които определят посока на движение на събитията през годината ще сменят своите знаци. Северният възел ще премине в знака Телец, чийто управител е Венера, а Южният в знака Скорпион. В следващите 18 месеца, когато възлите ще се движат през двата знака, темите свързани с ценностите, притежанията, финансите и взаимоотношенията ще търпят промяна.

2022 г. е щастливата година за водните знаци Риби, Рак и Скорпион и за земните Телец и Козирог, тъй като Юпитер, планетата на щастието, разширението и късмета от края на 2021г. транзитира в знака Риби. През месеците май-октомври той ще влезе в знака Овен и ще окаже положително влияние в живота на тези Овни, които са родени в първата декада на знака. Годината ще бъде наситена с  емоционални събития, но в същото време създава предпоставки чрез подреждане на приоритети човек да внесе повече хармония и баланс в живота. Женската енергия ще бъде уравновесена от водния Тигър, който ще започне своето  управление от 1 февруари.

ОВЕН

Овенът е първият знак на зодиака, надарен с лидерски качества и силна интуиция. През тази година, за да изберете вярната посока  ще се наложи да се доверите на интуицията си в максимална степен. Първите три месеца на годината са насочени главно към вашето кариерно развитие. Преобразованията в тази сфера от живота ви започнаха преди две години. На база професионализъм, лични качества и опит тук можете да съсредоточите усилия, които ще се отразят в положителна степен на втората важна тема: финанси и финансова стабилност. Склонни сте да рискувате, а също така и да избързвате. За да постигнете успех през годината ще се наложи да овладявате присъщата ви емоционалналност. От миналата година, когато Сатурн, планетата на отговорностите премина във вашия дом на общностите, приятелите и съмишлениците пред вас съществува реална възможност да определите своята група, а защо не и да се превърнете в неин лидер. И през тази година във вашия приятелски кръг ще търпи промени и развитие. При някои представители на знака ежедневието ще бъде доста натоварено и през годината те ще страдат от липса на свободно време за любими занимания. За някои от вас годината е вид подготовка за нов старт. Тези, които са готови за това още през тази година, когато Юпитер премине в Овен ще могат да се възползват от благоприятни шансове. Северният възел, който ще транзитира през знака Телец в продължение на година и половина ще повлияе върху ценностната ви система и приоритети. За някои това е моментът, когато можете да откриете своя дарба, талант и да го превърнете в професия.

ТЕЛЕЦ

Вие ще бъдете едни от главните герои през тази година. Причините са няколко. Вие доста по-рано от всички останали знаци усетихте духа на промяната, защото Уран с неговият неспокоен дух още през 2018г. премина в знака Телец. Към него през тази година се присъединява и Северният Лунен възел, свързан с посока през годината. Следващите 18 месеца, когато възлите транзитират в знаците Телец-Скорпион ще бъдат изключително важни за вас. Някои от вас ще приключат един цикъл от около 20 години и ще отворят нов етап в живота. Какво ще се случва? Вие ще определите своята реалност. Уран ви пробуди, активира силно чувството ви за свобода, донесе ви нови знания. В допълнение с качествата, които имате като трудолюбие, дисциплина, отговорност можете да накарате нещата в живота ви да се случват по един нов по-прогресивен начин. Годината е продължение на процеси, които се активираха в живота ви от 2020 г. и продължиха през 2021г., а за някои ще бъдат финални през настоящата година. Работата и кариерното ви развитие ще продължават да бъдат водеща тема. Някои ще постигнат по-висока позиция, а други ще сменят попрището ви, ще открият свои таланти, които отговарят на новата ви ценностна система. Юпитер в Риби ще ви донесе разширяване на дейността, нови приятели, награди и поощрения за минал период.

БЛИЗНАЦИ

През цялата 2021г. вие бяхте водещите личности, тъй като Северният Възел преминаваше  през вашия знак. Вие бяхте тези, които насочваха другите и помагаха чрез дар словото, който притежавате, чрез знанията и придобита житейска мъдрост. В преходния период, в който се създават нови основи, знанието и истината са основните градивни елементи. Даровете, които раздадохте ще продължават да се разгръщат и през 2022 г. комуникацията ще продължава да се развива, ще се търси истинността в информацията, темите свързани с образованието, пътуванията, търговията също ще бъдат част от процеса. „Маските“ ще бъдат окончателно свалени. Време е да се продължи напред! През тази година ще продължавате да търсите смисъла на живота. Сатурн строгият учител ще насочи  вниманието ви върху етиката, морала, справедливостта, като ще изисква да бъдете справедливи към себе си и към другите.  Юпитер, щедрият благодетел ще ви донесе разширение на дейността, заслужени повишения, поощрения. Тези, които са работили активно през 2020 и 2021г. сега ще се радват на заслужени награди. Сега бъдете отворени да получавате. Марс-войнът, планетата на действието, агресията, войната ще транзитира през вашия знак от август до март 2023г. Силен период, в който трябва да внимавате, да насочвате енергията в градивна посока, защото разрушенията могат да имат  необратими последствия. Използвайте този период за активен спорт или физически занимания. Особено внимателни бъдете в периода на ретрограден Марс – 30 октомври -13 януари 2023 г. Възможни са конфликти и  критични ситуации. През 2022г. ще се наложи да продължите със занимания, които имат за цел да подобрят начина ви на живот: здравословен режим, детокс, фитнес, медитации. Очаквайте щедрите дарове на съдбата. Вие сте си ги заслужили.РАК

Вие като че ли най-добре от всички умеете да се справяте в новите условия активирани от сложните процеси през последните две години. През 2020 г.,когато започна началото на преобразованията, Северният възел беше в знака Рак. Именно тогава темата, свързана със семейството и сигурността стана определяща в живота на всеки човек, а вие смело ни насочвахте през промените. Вие сте знакът, за който семейството и домът имат най-голяма значение. През 2022 г. животът ви ще продължи да се променя. Партньорите ви ще заемат първостепенно място в него като партньорствата, които успяхте да създадете ще продължават да се развиват. Не е изключено някои от вас да сложат край на партньорства, които вече са изчерпали своята форма. Сатурн, строгият учител продължава и през тази година да ви поднася уроци, свързани с трансформацията, парите на вашите партньори, смъртта, страховете. Имате чудесната възможност да сложите край на неоснователни страхове, да подобрите общите си финанси, да научите повече за света на енергиите. Време е да пуснете от живота си това, което не ви служи: взаимоотношения, нагласи, поведение, фалшиви модели на сигурност. Всяко сътрудничество или подкрепа от страна на вашите партньори ще ви подейства стимулиращо. Юпитер ви обича. През тази година той ще премине във вашия дом на идеалите, мирогледа, висшето образование.  В този дом той е в собствено управление,  ще бъде подкрепящ и подпомагащ. Съответно, според дейността ви, той ще внесе разширения в областта на бизнеса и взаимодействието с чужденци, възможност за усвояване на нови умения или знания, повече приключения и пътешествия. Това е годината, в която е необходимо да си поставите цели за един по-дълъг период от време. Ще бъдете движени главно от желанието за промяна и достигане до висши идеали и цели.

ЛЪВ

Няма да скучаете и през тази година. Бъдете готови за изпълнена с предизвикателства и наситена емоционално година, в която вие ще бъдете главните герои. Двете важни теми, които се активираха през 2021 г. ще продължават да се развиват: това е вашето кариерно развитие и партньорски взаимоотношения. Уран новаторът реформатор е във вашия дом на кариерното развитие и предопределя предизвикателства, непредсказуеми ситуации, желание за повече свобода. За да не изгубите работата, която обичате или е важна за вас, ще бъде необходимо да се приспособите към промените или да приложите своя творчески потенциал като направите известни новаторски преобразования. В същото време строгият учител Сатурн продължава да изпраща своите уроци към вас свързани с отношението ви към вашите партньори. Напрегнатият аспект между двете планети, започнал през 2021г., ще продължи да се развива и през 2022г., като ще достигне своя интензитет през септември-октомври. Освен важни уроци, ще се радвате и на повече подаръци, придобивки, подкрепа. Юпитер в Риби в месеците  януари–май, както и октомври–декември ще транзитира във вашия дом на сексуалността, инвестициите, парите от партньорства. Може да получите завещание, наследство, по-добри печалби от инвестиции. От май до октомври Юпитер преминава във вашия дом на мирогледа, идеалите, чужбина, висшето образование.  Възлите ще активират две важни теми: Южният - темата семейство, дом, среда на съществуване (тук събитията ще бъдат естествено продължение на решения взети в миналото), а  Северният възел в Телец ще насочи вниманието ви към вашата кариера и взаимодействие с авторитети. Ще се наложи през 2022 г. да бъдете жонгльори и умело да направлявате живота си.

ДЕВА

Вас, скромните представители на зодиака ви очаква една вълнуваща и динамична година. Успяхте ли да срещнете любовта през 2020 и 2021г.? Ако не сте, то през тази година е възможно тя да докосне сърцето ви и трайно да се настани под формата на необикновено партньорство. Темите, които са активни от 2021 г., ще продължават да се развиват и през 2022 г. Сатурн, управителят на кармата е във Водолей и все още транзитира във вашия дом на работните процеси, служителите, служенето и помагането, здравето и начина на живот. Работата и кариерното ви развитие ще продължават да ангажират вниманието ви и ще изискват да поемете нови отговорности към тях, надграждане и развитие. Започналата тенденция за разширяване на основната ви дейност ще продължава, но ще се наложи да разпределяте енергията си. Сатурн ще ви изследва и тества, ще ви притиска да се усъвършенствате и да бъдете най-доброто, което сте и можете. Марс, планетата на действието, войната и енергията, преминава в продължение на шест месеца в Близнаци и допълнително ще акцентира върху темата, свързана с работата ви. В този период и най-вече, когато е ретрограден (30 октомври -13 януари 2023 г.) е възможно да бъдете предизикани на работното място. Предпазвайте се от конфликти с вашите шефове и колеги. В същото време  Марс може да ви подкрепи ако желаете да започнете собствен бизнес. Юпитер ще транзитира във вашия дом на партньорските отношения. Това е времето, когато можете да намерите своя партньор, както в личен така и в делови план. Ако вече сте успeли да създадете партньорствоq ще имате възможност да развиете взаимоотношенията си на по-високо ниво. Юпитер ще ви подкрепи ако имате съдебни дела за разрешаване. Ще се радвате на подкрепата на другите.   ВЕЗНИ

През 2021г. вие до голяма степен бяхте покровителствани от звездите. Някои от вас срещнаха любовта, на други се роди дете, трети започнаха собствен бизнес, а някои просто намериха повече време за себе си. Тези теми ще продължават да бъдат активни и през 2022 г., която ви обещава изненади. Новата година започва с ретроградна Венера, която е ваш планетен управител. Тя ще ви накара в първият месец от година да отделите повече време на вашата работа. Това е благоприятен период да внесете повече хармония на работното място, да преработите проекти, да преразгледате взаимоотношения с колеги и шефове. Различията от предишен период могат да бъдат изгладени. И през тази година Сатурн, големият учител ще транзитира във вашия дом на децата, любовта, творческите занимания, почивките, забавленията, радостта от живота в най-голяма степен, собствен бизнес или участие в политиката. През 2022 г.  тези от вас, които положиха съзнателни усилия, проявиха търпение и усвояваха старателно уроците на живота, ще получат щедри подаръци. Ще разкривате нови черти от характера си, ще можете да откриете свое хоби, ще отделяте повече време за себе си и децата си. Юпитер, който през 2022г. ще транзитира в знака Риби, ще премине във вашия дом на работата и здравето. Възможни са повишения, разширяване на дейността, ако го позволяват условията, или пък разрастването ѝ ви извън пределите на родината. Ще промените начина си на живот или ще се учите да се грижите по-добре за себе си. В летните месеци, когато Юпитер премине в знака Овен, може да срещнете нов партньор в личен или делови план.

СКОРПИОН

Последните две години бяха доста интензивни за вас: сложни трансформационни процеси, взимане на важни решения, преобразования в различни сфери от живота ви. През 2022 г. събитията, започнали в предишната година, които се нуждаят от повече време ще продължават да се развиват. Сатурн ще продължава да ви поднася своите уроци като насочи вниманието ви към теми, свързани с дома, семейството, родителите. Когато Сатурн засяга тази сфера от живота, човек интуитивно се насочва към търсене на сигурност, емоционална, финансова  и физическа. През годината ще се наложи да се съсредоточите върху мястото, където живеете. Някои ще се преместят, други ще създават дом, ще купуват жилище или уреждат имотни казуси. Транзитът на Сатурн в този астрологичен дом никак не е лесен, но в природата винаги има равновесие. Транзитът тази година на планетата на щастието, който е в Риби - също воден знак - е във вашия дом на любовта, творчеството, романтиката, децата. Юпитер ще ви възнагради щедро с възможности от любовно увлечение, време за забавления, собствен бизнес или успех в политиката. С преминаването му в Овен той ще внесе подобрения във вашата работа и начин на живот.  Квадратът между Сатурн и Уран отново ще бъде активен в месеците октомври-ноември, когато ще постави отново на дневен ред вашите партньорски отношения, които се нуждаят от обновление и промяна.

СТРЕЛЕЦ

Промяната продължава и през 2022 г. Отиващата си 2021г. ви поднесе много изненади. Южният възел в знака Стрелец върна ситуации от миналото и ви предостави възможност за пречистване на личностно ниво. Някои от вас са успели да се освободят от своето его, фанатизъм, авантюризъм, липса на мярка, свръхоптимизъм. Във всички случай изчистването от стари модели или начин на живот ще ви подейства не само освежаващо, но и ще отвори пространство за нови възможности. Сатурн ще продължава своя транзит  във вашия дом на близките роднини, образованието, менталните процеси, информацията, комуникацията, пътуванията. Домът, който е засегнат от планетата на дисциплината и отговорностите, Сатурн е подложен на повече събития, които имат една важна цел, научаване на определен урок и издигане на ново ниво. Те ще ви предоставят нови възможности - от нови контакти и нови знания  до възможност да смените своята професия. В света на енергиите словото е съзидателно. Ще намерите вашата аудитория и почитатели, които ще бъдат впечатлени от завидните ви познания. Уран ще продължи своя транзит през дома на работата, ежедневието, здравето, начинът ви на живот. Под негово влияние може да направите прогресивни промени  в съответствие с изискванията на новото време. В друг аспект работата ви ще продължава да ви носи напрежение. Ако това е така, нуждаете се от повече свободно време.  Юпитер, вашият планетен управител ще внесе положителна промяна в областта на дома. Това може да бъде покупка на имот, дом или подобрения в тези сфери. Ако нямате семейство сега е годината, в която можете да постигнете успех в тази посока. КОЗИРОГ

Новата 2022 г. започва по един интересен начин и той ще зададе посоката на събитията, които ще се развиват през годината в живота ви. Едното събитие е ретроградна Венера в знака Козирог. Второто е Новолунието във вашия знак. Интересно преплитане на минало с тенденция за нещо ново и значимо. Водещият мотив за годината е поправка.  Вие сте знак на отговорностите, ще се наложи да използвате всичко, което досега сте усвоили като опит, житейска мъдрост, за да придадете на живота си нова форма според вашите ценности и това, което ви харесва. Сатурн, вашият планетен управител ще продължи през годината своя транзит в дома на вашите ценности, материални притежания, ресурси, таланти. Приоритетите ви ще продължават да се променят според вашия личен растеж. Ключова тема ще бъдат вашите финанси, тяхното стабилизиране и въвеждане на баланс между приходи и разходи. Може би вече сте научили урока на щедростта?

Уран, планетата на внезапните промени транзитира в дома на любовта, творчеството, романтиката, собственият бизнес, децата. Някои от вас успяха още през 2021г. да се възползват от промените, които той предизвика в тези сфери, а при други тенденцията за промяна ще продължи и през тази година. Юпитер, който е в знака Риби в периода януари-май и октомври-декември ще премине във вашия дом на комуникацията, образованието, обученията, договорите, взаимодействие с братя и сестри. Може би това е годината, в която можете да договорите нови по-добри условия на труд, да запишете нов курс на образование, да създадете нови контакти. От май до октомври той ще премине в дома на семейството, вашият дом и ще създаде положителни условия за нещо ново в него.

ВОДОЛЕЙ

Промяната при вас продължава и през 2022 г. Сатурн, строгият учител и втори ваш планетен управител до март 2023 г. ще транзитира през вашия знак. Този факт е вид правилегия за вас, защото той ще бъде в същата позиция чак след 28 години. Транзитът на Сатурн ще продължава да се развива във вашия дом, който засяга личността ви и вашият характер. С уроците, които той ще ви предостави през годината, имате възможността чрез поемане на лични отговорности да създадете една нова визия за себе си. Ще претърпите съществени промени, както на личностно ниво, така и в начина на живот. Резултатът  ще доведе до приключване на един етап от живота ви и преминаване към нов модел на съществуване. Юпитер, планетата на разширението и късмета ще активира домът на вашите притежания, ценностна система, приоритети, дарби и таланти. Възможно е да откриете ваша дарба, която може да превърнете в професия и чрез нея да  увеличите финансите си. Уран, който е първият ваш планетен управител ще продължи движението си през вашия дом на семейството, дома, в който живеете. Възможно е между вас и близките ви да има напрежение. Темата не е нещо ново за вас, тя е особено динамична и развиваща се още от 2021 г. Повече напрежение между вас и близките ви може да се генерира през месеците септември-октомври. Положително влияние ще внесе Северният възел в Телец, който може да създаде подходящи условия за нормализиране спокойствието в семейната ви среда. Ключът към промяната в живота ви и вашето развитие в бъдеще се намира във вас самите. Отделяйте повече време през годината за самите себе си.

РИБИ

Вие постигнахте значим растеж в последните две години, някои от вас покориха високи върхове в служебната йерархия, други смениха средата си на съществуване или станаха лидери в колектив, а трети се захванаха със своето духовно развитие. 2022 г. е подготвила щедри подаръци за вас. Юпитер, планетата на разширението, късмета и щастието транзитира през знака Риби в месеците януари-май и октомври-декември. Този период е благоприятен за поставяне на ново начало в живота. Ентусиазъм в съчетание с позитивно отношение и увереност ще ви гарантира успешен старт в едно или друго направление. От май до октомври Юпитер преминава във вашия дом на парите, талантите и дарбите.  През тези месеци ще имате добри възможности да подобрите финансите си, да получите повишение, награда. Сатурн ще продължи своя транзит в дома  на изолация, минали животи, духовното израстване и подсъзнателните, психични процеси. Това е естественият дом на Рибите, а присъствието на Сатурн ще ви подейства изчистващо от всички стари модели, травми, преживявания, за да може през 2023 г., когато той премине в Риби да можете да направите плавна пренастройка към нова визия и нов начин на живот, в по-съвършенна форма.  Приемете ограничаващите събития като необходимост да се свържете с потенциалите си, дълбоката си мистична и разбираща същност. Приемете обстоятелствата като приключване на един етап и подготовка за преминаване на следващо ниво. 

Мирна, здрава и успешна 2022 г.!

С пожелание за много късмет, изобилие, благоденствие и любов!

Нина Ненова, астролог

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ