Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 17 до 23 януари

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 17 до 23 януари

Новата седмица започва  с ретрограден Меркурий в знака Водолей, пълнолуние в знака Рак и преминаване на слънцето в знака Водолей на 20 януари.  Меркурий е ретрограден от 16 януари до 5 февруари – знак за внимание да бъдем по-предпазливи.

Изисква се повишено внимание особено в дните, когато той е стационарен: 14-15 януари и 3-4 февруари.

Меркурий е вътрешна планета и участва активно в ежедневието ни. Наричан е още „Пратеникът на боговете“ и това не е случайно. Той управлява информацията, контактите, знанието, общуването, всички дейности, свързани с документи и договори, сделки, техниката, пътуванията, движението, ежедневните ни дела и значимите теми като работните процеси, здравето, храненето. По време на ретроградното движение на Меркурий във всички тези дейности могат да настъпят известни нарушения, спънки, затруднения. За тези, които не са родени с ретрограден Меркурий, не се препоръчва започване на нова работа, подписване на договори, теглене на кредити, покупка на автомобил, сключване на брак, започване на нова връзка.

Комуникацията в този период е затруднена, а това създава сериозни нарушения във взаимоотношенията. А през този месец точн тема за взаимоотношенията търпи сериозна трансформация поради ретроградното движение и на Венера, която отговаря за тях.

Ретрограден Меркурий не е злосторник той идва, за да покаже коя част от живота ни се нуждае от поправка, ревизиране, преосмисляне и преработване.

Бъдете готови „стари“ ситуации да се проявят отново, но вие ще имате шанса да ги промените. Ретроградният Меркурий налага необходимостта от поставяне на спирачка, но и тенденция за приключване на това, което е неприемливо и несправедливо. 

Ретрограден Меркурий във Водолей ще окаже по-силно влияние върху знаците Близнаци и Дева(техен планетен управител),  Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Ако не сте напълно сигурни какво точно искате, не вземайте важни решения!

ОВЕН

През тази седмица ще се наложи да забавите темпото. В първите дни от седмицата могат да се активират събития, в които да са заложени известни затруднения или пък не всичко ще се случва точно така, както сте го планирали.  Меркурий е ретрограден от 16 януари до 5 февруари. В този период не е благоприятно да водите преговори, да подписвате договори, да започвате нова дейност. Избягвайте сериозни финансови инвестиции и рискови операции.  На този етап е удачно да разчитате на натрупан опит и авторитет, да избягвате прибързани действия. Ретрограден Меркурий ще ви помогне да определите какво искате и как да го постигнете. През тази седмица може да постигнете по-добри резултати ако положите усилия да привлечете на ваша страна партньорите си, съмишлениците ви или хора, които са доказали своята лоялност. В друг вариант ретрограден Меркурий ще ви помогне да ревизирате вашите планове и цели, свързани с бъдещето ви развитие. Възможна е промяна на средата и приятелският  кръг. Бъдете внимателни в отношенията си с вашите приятели, ако имате нарушени взаимоотношения с тях, можете да положите усилия и да ги възстановите. Възможно е старо загубено приятелство да бъде възстановено или ваша мечта, желание, свързано с бъдещето отново да се активират. Седмицата е благоприятна да сложите край на неудовлетворителни взаимоотношения или проект. Личният ви избор ще бъде определящ!

ТЕЛЕЦ

Седмицата е водеща и определяща относно посоката на движение, която сте предприели във вашата кариера или социално развитие. Активни са процеси, които са свързани с преобразования във вашия социален статус и кариерно развитие. Това не е нещо ново за вас, става дума за процеси, които са активни от миналата година. Тези ситуации ще ви помогнат да разберете какво допринася за вашето развитие и какво ви дърпа назад към старото и познатото. Върнете се назад към миналото, направете си равносметка, внесете определени корекции и продължете напред въз основа на натрупания опит, който имате. През тази седмица могат да се появят нови възможности, свързани с постигане на вашите цели, това са варианти, от които ще се възползвате, така че да бъдете максимално успешни. Вероятно ще се налага да преоцените и въпроси, които са свързани с приходи и разходи. В първите дни от седмицата положете повече усилия, за да поддържате емоционално равновесие и стабилност, избягвайте прибързани решения. Не изпускайте от фокус основните си цели. Напрежението при вас е силно, а в центъра на събитията са работните ви процеси и взаимоотношенията с постоянните ви партньори. В по-голяма степен напрежението ще бъде на вашето работно място като ретрограден Меркурий ще възстанови ситуации от минал период. Желанието за промяна или увеличеният обем от работни ангажименти може да ви направи по-нервни и избухливи, но ако се фокусирате върху положителната страна на ситуацията, стабилизирането и увеличението на вашите парични потоци, то с лекота ще възстановите равновесието. Възможно е да бъдете провокирани, избягвайте конфликтите и финансовите рискове.

БЛИЗНАЦИ

Още в първите дни от седмицата Меркурий, който е вашият планетен управител ще премине в  ретроградно движение. Въоръжете се с търпение и очаквайте изненади от негова страна. Възможно е той да предизвика известни забавяния или  усложнения в ежедневието ви. Като цяло, старайте се да бъдете в максимална степен концентрирани, най-вече ако основната ви  дейност изисква прецизност, шофирайте внимателно, избягвайте конфликти на работното си място. Приемете, че е възможно да не бъдете добре разбрани от останалите. Ретрограден Меркурий ще ви накара да ревизирате вашите планове и цели, свързани с развитието ви в бъдеще. Приемете периода на неговото ретроградно движение като нещо необходимо, което ще ви помогне чрез освобождаване от ненужното да направите място за новото. Периодът е подходящ да държите на фокус по-далечна перспектива за вашето развитие, за да може да поддържате вярната посока. Връщане на ситуации от минал период или отложени съдебни дела могат да бъдат отново възстановени. Ако напрежението е твърде голямо за вас и силно натоварващо, дайте си почивка.  РАК

Не започвайте нови дейности, освен ако не сте родени с ретрограден Меркурий. Първите дни от седмицата са подложени не само на влиянието на ретро Меркурий, но и на пълнолунието, което е на 17-ти в знака Рак. Важно е да знаете, че сте по-чувствителни и емоционални и най-вече да избягвате кардинални решения под влияние на емоциите. Все още водеща тема за вас си остават партньорските отношения. През тази седмица може да преживеете сериозна промяна в тях - от слагане на край на изчерпали своята форма партньорства до поставяне на нова по-стабилна и здрава основа. Можете да повлияете положително ако заедно с партньора споделяте еднакви идеи и планове за по-далечни перспективи на развитие. Друга важна за вас тема е професионалната ви реализация. Възможно е ежедневието ви да е извън обичайния си ритъм, да се налага да полагате повече усилия, да се доказвате, да работите в среда на повишена конкуренция или повече служебни пътувания, да е необходимо да повишите своята квалификация или да преминете през допълнителни обучения. Към вас е възможно да се връщат ситуации, които се активираха от края на миналата година, най-вече свързани с финансови отношения, уреждане на наследствени дела или уреждане на парични отношения между вас и партньорите ви. Изборите, които ще направите до средата на февруари ще повлияят пряко на финансовото ви състояние. Насочете вниманието си към тях, уверете се, че разходите не превишават приходите. Активирайте се в посока постигане на стабилност, която до голяма степен зависи от отношението на партньорите ви.

ЛЪВ

През тази седмица до голяма степен събитията, които ще се активират, ще бъдат свързани с взаимоотношенията с вашите партньори в личен или делови аспект. Трансформационният период продължава, напрежението и желанието за промяна е силно, но и ситуации от минал период се активират и изискват нови решения. Първите дни от седмицата носят повече напрежение, което ще усили вашата емоционалност. Ретроградният Меркурий в срещуположния знак Водолей ще постави пред вас необходимостта от ревизиране на взаимоотношенията с партньорите ви, а Сатурн от своя страна ви предоставя възможност именно чрез партньорите си да си научите уроците като поемете отговорност. Вариантите, в които могат да се развият взаимоотношенията ви са от обновление до поставяне на край. Чрез внимателен преглед на случващото се ще получите ясни знаци коя посока да изберете. Връщане на ситуации от минал период очакват вашето зряло поведение. Друг основен аспект е свързан с начина  ви на живот или усложнени  работни ангажименти. Използайте потока от творчески заряд, който се излива върху вас, творете и създавайте нови проекти, така до голяма степен ще внесете равновесие в богатия си емоционален свят.

ДЕВА

Меркурий е вашият планетен управител, когато е в ретроградно  движение, всички препоръки свързани с него за вас важат в по-голяма степен. Ретроградното му движение в знака Водолей ще засегне дома на работата ви, здравето и начина на живот. Това са важни теми, които ще бъдат акцентирани от събития от минал период. Приемете случващото се като втора възможност, чрез която ще можете да направите структурни преобразования в посочените направления. Повече от всякога се налага да бъдете внимателни към здравето си. Не се препоръчва да започвате нови дългосрочни проекти или нов вид дейности. Периодът изисква от вас повече концентрация в ежедневните ви дейности и най-вече на работното място, начин на живот, грижа към здравето. Ретрограден Меркурий ще ви подкрепи ако насочите внимание към ревизиране на дейността ви, даване на втори шанс на стари проекти или възстановяване на нарушени взаимоотношения с ваши колеги, служители. Не подписвайте нови договори, при работа с документи не бързайте, проверявайте написаното, четете внимателно преди да подпишете.ВЕЗНИ

Пълнолунието в Рак и ретрограден Меркурий още в началото на новата седмица могат да активират събития, които ще ви подействат по-емоционално и ще внесат известно напрежение в ежедневието ви. В периода на ретрограден Меркурий бъдете предпазливи. Възможно е към вас да се върнат предложения от минал период, свързани с творчески проекти или самостоятелна практика. Периодът до края на януари е подходящ да преразгледате тези предложения които имат потенциал да се развиват през следващите няколко години. Преразгледайте и тези възможности, за които досега не сте имали време или сте отлагали тяхната реализация. При тези, които започнаха през изминалия месец нов бизнес проект, самостоятелна дейност, творците и политиците, ретро-Меркурий може да внесе забавяния или затруднения. Не губете кураж, всичко това е част от процеса. В личен план любовните ви връзки се нуждаят от внасяне на яснота и определяне на посоката в по-далечно бъдеще. Възможно е стара любов да бъде възродена. Дайте живот на проекти, които досега са били покрити с прах. Ретрограден Меркурий ще ви помогне да възстановите нарушени взаимоотношения с вашите деца или да отделите повече време за вас самите чрез почивка или творчески занимания.

СКОРПИОН

В първите дни от седмицата ще се наложи да положите усилия, за да поддържате равновесието. Налага се да разпределяте енергията, вниманието и времето си между работните ангажименти, семейните отговорности и взаимодействия с другите от различен характер. Двете ретроградни планети Венера и Меркурий определят периода до края на януари като подходящ да насочите вниманието си към вашата основна среда на съществуване - дом и семейство и към вашия начин на мислене и взаимодействие с другите, хора от близкото ви обкръжение. През тази седмица вие можете да оздравите връзки, да получите достатъчно подкрепа от страна на хора, с които гледате в една посока или имате сходни интереси. Ретрограден Меркурий ще  активира теми от минал период, свързани с вашето семейство, дом, имот, взаимоотношения с родители. Имате възможност да подобрите средата си на съществуване и домашния  микроклимат, от вас зависи. Предпазвайте се от пренатоварване, то може да ви направи критични и капризни, а това ще създаде допълнителни усложнения. Препоръчително да гледате към по-далечна перспектива на вашето развитие. Не са изключени повишени разходи, пазете се от манипулация, измами или подвеждане, не поемайте излишни финансови рискове, бъдете по-внимателни по отношение на приходи и разходи.

СТРЕЛЕЦ

Вие обичате предизвикателствата, но по време на ретроградното движение на Меркурий, а тази година той е придружен от Венера, която също е ретроградна, се налага да заложите на сигурността. Ежедневието ви е доста натоварено, забавете темпото, не започвайте нов бизнес и не си купувайте кола. Ангажиментите ви са многобройни, имате хъс да ги решавате бързо, но на мястото на решените идват нови. Водеща тема за вас е финансовото ви състояние, през тази седмица може да се активира важно събитие, което ще окаже дълготрайно отражение върху него. В оптимален вариант  преобразованията ще ви помогнат да получите нещо заработено и заслужено, а понякога това е възможност да преодолеете вид предизвикателство. През тази седмица бъдете внимателни в общуването с хора от близкото ви обкръжение. Ретрограден Меркурий ще внесе затруднения. Неразбиране или неяснота, недоразумени, липсата на диалог могат да предизвикат сериозни затруднения. Не предполагайте, ограничете се в прекалената директност, питайте, а  съобразителността ще ви помогне да постигнете лесно споразумение. Периодът е подходящ за ревизиране на контакти, договорни отношения, документация. Реорганизирайте работните си процеси. Изненади може да възникнат с техника, компютри, автомобили. Късметът все пак е на ваша страна, потърсете позитивното в шегите на Меркурий.КОЗИРОГ

Посоката ви на движение ще бъде зададена още в началото на седмицата от две важни събития: Пълнолунието в Рак, който е вашият противоположен знак ще насочи вниманието ви към взаимоотношенията ви с вашите партньори. А ретрограден Меркурий ще ви накара да преразгледате основните си ценности, да подредите приоритетите си и да въведете ред в темата финанси. Ретроградено движещите се Венера в Козирог и Меркурий във Водолей ви дават възможност да анализирате  живота си, да го ревизирате, за да му зададете нова посока. Активират се събития от миналото под формата на финансови ангажименти, отговорности. Приемете случващото се като втора възможност. До 20 януари формирате енергийната си програма за цялата година. Използвайте ефективно периода, за да определите  важните за вас цели. За да можете да предприемете решителни стъпки е необходимо да направите цялостен анализ на живота си досега. Въпреки силното желание да изберете нова посока, периодът до края на януари не е подходящ за кардинална промяна. Дори да усещате силен импулс и необходимост да действате, но навлизате в период на изчакване, преосмисляне и стопиране на инициативата.

ВОДОЛЕЙ

Седмицата е разделена на две части: в първите дни енергията е неустойчива, необходимо е да бъдете внимателни и да избягвате импулсивно взети решения. Ретрограден Меркурий е във вашия знак, обърнете повече внимание на себе си. Преработете тези черти в характера, които до този момент са ви създавали трудности. Създайте си нова визия, имидж, погрижете се за добрата си физическа форма. Желанието ви да бъдете различни или център на внимание не винаги е във ваша полза. Ретрограден Меркурий във вашия знак ще извади на повърхността ситуации, които искат нов поглед и решение. Доверете се на интуицията си, тя ще ви показва посоката. Осигурете си подкрепа от страна на вашите приятели, съмишленици. На 20 януари слънцето преминава в знака Водолей. Приливът  на енергия, ентусиазмът  и желанието за промяна, за нещо ново и различно ще се усилят. Поради ретроградно движещите се планети се налага да изчакате до 5 февруари, когато ще можете да поставите ново начало в живота си, да зададете енергийната си програма за цялата година.

РИБИ

Седмицата започва с неочаквани събития, нарушение в плановете или недоразумения. Активират се събития от минал период, които изискват нов подход или решение. Ретрограден Меркурий ще усили вътрешните ви търсения, а силният информационен поток може да внесе известно объркване на ментално ниво или промяна в плановете. Доверете се на интуицията си като избягвате прибързаните решения. Периодът е важен също така за общественото ви положение и кариерно развитие. Може да сте доста натоварени с работни ангажименти, да влагате енергията си  в различни посоки. Добре е да се пазите от подвеждане или заблуди, интриги. Ако някои ваши цели са неосъществими или изискват промяна в подхода, това ще ви помогне да вземете мерки и да се справите с предизвикателствата. Лесно ще се справите с повишената конкуренция или конфликтни ситуации, ако използвате своите интуиция, чар и магнетизъм.

Успешна седмица на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ