„Дуелът“ - бойната реклама на Audi, която събра внимание

„Дуелът“ - бойната реклама на Audi, която събра внимание

„Дуелът“ - бойната реклама на Audi, която събра внимание

На фона на един брутален политически сезон в борба за президентското място в САЩ, Audi представи бойна реклама по телевизията, която маркетингови експерти определят като една от най-успешните в Америка за годината. Това е видеото "Дуелът".  

Кадрите се развиват на заден ход и показват лудата, фантастична борба между мъж и жена, развиваща се на различни места в луксозен хотел - от балната зала, през покрива, до отделните стаи за гости и лобито. След като гледа видеото, зрителят разбира, че става дума за двама хотелски служители, които започват битката след като става ясно, че някой от тях трябва да паркира докараното на входа Audi RS 7, собственост на гостите.

В типично холивудски, кино стил, и със сериозен бюджет, рекламата е дело на Venables Bell & Partners (VB&P). Тя беше излъчена за първи път по време на първите президентски дебати между Тръмп и Клинтън в телевизионния ефир на Америка, посочи Adweek. Посланието е: "Заслужава си да се борим за красивите неща". 

В изработката на рекламата участват редица известни и опитни личности. Режисьор е Ринган Ледуидж, автор и на известната от миналото реклама на в. "Гардиън" за трите малки прасенца. Хореографията на каскадите е на Робърт Алонзо, а дизайнер на продукцията е номинираният за награда "Оскар" Кей Кей Барет ("Тя", "Където бродят дивите неща", "Изгубени в превода"). 

Седмица след излъчването на рекламата, в YouTube се завъртя и любопитно продължение - същото видео, но не на заден ход. Ето го и него. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ