Studio Кarakashyan: Танцът има силата да трансформира

Studio Кarakashyan: Танцът има силата да трансформира

Studio Кarakashyan: Танцът има силата да трансформира

Понякога идеите ни изглеждат нестандартно, но точно с тях печелим, споделят режисьорът и хореограф Коста Каракашян и продуцентът Тодор Бърганов.

Коста Каракашян е режисьор, хореограф, танцов артист и писател, завършил „Танц“ в Колумбийския университет в Ню Йорк и „Права на човека“ в Глобалния кампус по права на човека във Венеция. Той е двукратен шампион на България по спортни танци и е представял работата си в Dancing With the Stars Vietnam, Bulgaria's Got Talent, както и в Канада, Германия, Норвегия, Египет, Виетнам и Япония. Работил е с артисти като Рита Ора, Шерихан и Прея, режисьорите Jonathan Alric, Manu Cossu и Will Hopper и комерсиални клиенти като Kohler, Method, Calvin Klein, EE, H&M, Studio Zard, Florsheim и SRB Paris. 

Тодор Бърганов е специалист по публични комуникации, продуцент и режисьор с визионерско виждане и бизнес нюх. Професионалната му кариера стартира като студент в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, когато работи с едни от най-добрите.

Двамата са управляващи партньори в Studio Karakashyan. Това е мултидисциплинарна продуцентска компания, специализирана в областта на танца, киното и развиването на артисти, която оставя отпечатък върху културата чрез силата на движението. Обхваща екип от артисти и новатори, работещи в международен план в различни дисциплини, и се фокусира върху режисирането и продуцирането на проекти с акцент върху движението и разказването на силни социални истории. Основано през 2018 г., студиото работи в сферата на продуцирането и разказването на истории в представления, филми, дигитални, онлайн и имърсив пространства. 

В страниците от Creative Bulgaria може да се запознаете с някои от успешните им проекти, както и отношението им към творческия процес.

Creative Bulgaria е налично в мобилното приложение на списание "Мениджър" - ZinZin.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 23 февруари
От сутринта - залп след залп от взаимни обвинения с пиперливи метафори между Пеевски и Христо Иванов
С мъдър подход към емоциите
НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска
Турският военен флот поема за 10 г. защитата от пирати и терористи в териториалните води на Сомалия
Intuitive Machines: Частна компания върна САЩ на Луната след 50-годишно прекъсване
Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването на руските сили в Украйна
Моделът за изкуствен интелект на Google направи бащите-основатели на САЩ цветнокожи