Криейтив

Видео рекламите, с които Apple спечели престижни награди на фестивала в Кан

Видео рекламите, с които Apple спечели престижни награди на фестивала в Кан

Големите технологични компании бяха сред присъстващите и награждаваните по време на най-престижното събитие за реклама в света за годината - фестивалът в Кан, Франция, Cannes Lions. 

Apple бе една от тях. Тя грабна няколко награди за кампаниите си от последната година, които безспорно привличаха внимание и се отличиха с качества. "Apple в исторически план имаше значително присъствие на фестивала, но тази година тя направи едно от най-силните си представяния", коментира 9to5mac.com. 

Тази година тя взе две от топ отличията на Кан - Гран при, едното за ритейл програмата й, а другото - за вирусно споделяната в интернет реклама “Welcome Home” на HomePod. 

Освен това “Welcome Home” получи две награди Златен лъв, две Сребърен лъв и един Бронзов лъв.

Рекламни инициативи на компанията бяха номинирани и за други призове на фестивала, основно в категорията за филмово творчество "Film Craft". Една от най-добрите реклами на Apple с филмови качества бе тази на режисьора Спайк Джоунз и агенция TBWA\Media Arts Lab Лос Анджелис. 

Ритейл програмата Today at Apple бе тема на разговори цяла седмица на фестивала в Кан. В сряда старшият вицепрезидент Аджела Арендс даде интервю в Кан, в което дискутираше визията за търговия на дребно на Apple. 

Ето и някои от водещите реклами на бранда, които бяха наградени. 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ