Дизайнерка облича с "рокли" 100-годишни сгради в Пловдив

Дизайнерка облича с рокли 100-годишни сгради в Пловдив

Дизайнерка облича с "рокли" 100-годишни сгради в Пловдив

Дизайнерката Анелия Янкова ще облече в 2000 метра плат 100-годишните сгради в артистичния пловдивски квартал Капана в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“. Събитието се организира за втора поредна година от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”. 

Второто издание на „Моден капан“ ще бъде акцент в програмата на най-новия пловдивски фестивал - „Фестивал на ул. Абаджийска“. Това е инициатива на търговските обекти, развиващи своята дейност на улица Абаджийска в Капана. Открити лекции, дегустации, работилници, представяния, игри и музикална програма ще бъдат само част от атрактивните събития в деня на ревюто, посветено на младите и талантливи български дизайнери.

Зашеметяващият спектакъл в сърцето на Пловдив ще предложи на публиката красиво съчетание от арт решения, модерна визия и талантливи български дизайнери, които заслужават презентация от най-висок клас. Ще бъде изграден подиум, съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, а балерините от танцова формация „Ера Балет“ ще представят моделите на младите творци. Балерините от "Ера балет" ще дефилират с изумителни прически и грим, осигурени от Представителен Салон Schwarzkopf Professional - партньори на Моден капан 2017.

За втора поредна година „Моден Капан“ обръща поглед към младите таланти на България. Най-добрите участници в конкурса „Моден капан“ ще имат възможността да представят своите модели на 20-и май в Капана, на улица „Абаджийска“, а един от тях ще продължи своя творчески път с устройството, създадено да вдъхновява - Lenovo Yoga Book.

„В страната ни живеят много талантливи младежи. Всеки от тях мечтае…Мечтае да получи възможност да покаже своя талант.Нека им покажем, че не е нужно да емигрират в Милано или Ню Йорк, за да бъдат част от модния бизнес. Един млад дизайнер се нуждае от поле за изява.“ - сподели организаторът от арт бутик "Дрешника" Анелия Янкова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ