Започва фестивалът "Световен театър в София"

Започва фестивалът Световен театър в София

Започва фестивалът "Световен театър в София"

Шест заглавия от международната театрална сцена ще бъдат показани между 4-и и 19-и юни в рамките на фестивала "Световен театър в София".

"Световен театър в София" e платформа за представяне на международни театрални и танцови продукции, чиято цел е да покаже пред столичната публика водещи имена и тенденции в театъра по света. Инициативата се провежда за 12 поредна година у нас. Тази година ще можем да видим спектакли от Германия, Франция, Италия, Чехия, Русия и Великобритания. 

Всички спектакли ще имат превод на български език.

Билетите за спектаклите вече са в продажба на касите и уебсайтовете на домакините: Народен театър „Иван Вазов“, Театър „Азарян“ – НДК, Младежки театър „Николай Бинев“, Дом на киното и Синема сити.

Днес ще бъде представена постановката “Хаканаи” – визуално 3D пътешествие между въображението и реалността в Театър Азарян в НДК.

Пълната програма може да видите тук.

„Световен театър в София“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г. и се осъществява с партньорство с Гьоте-институт България, Френски институт, Италиански културен институт в София, Чешки център в София, Фондация „Америка за България”, Британски съвет и с подкрепата на Министерството на културата и Национален фонд „Култура”.

Повече подробности прочетере на сайта на събитието.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ