Две нови пространства за изкуство отварят врати в София

Две нови пространства за изкуство отварят врати в София

Две нови пространства за изкуство отварят врати в София

В края на септември и началото на октомври ще отворят врати две нови пространства в София, посветени на литературата и кино изкуството.

И двете места включват тези тематични акценти както в имената си, така и в интериора и програмата, която предвиждат.

КНИГАТА - Club&Books, е с адрес ул. Георги С. Раковски 193. КНИГАТА ще бъде място за литературни преживявания. Пространството ще е запазена територия за срещи с български и чуждестранни писатели, средище за литературни четения, дебати и представяния на книги. То ще комбинира разнородни възможности за дейности и прекарване на свободното време. Ще е едновременно място за питие и среща с приятели; място, на което човек може да остане сам с любимата си книга или пък случайно да попадне на концерт, камерно сценично събитие, откриване на изложба или разговор с известен писател.

Символичното начало на КНИГАТА ще бъде поставено довечера - на 27 септември от 20:00 ч., когато специални гости ще бъдат изключителните музиканти Стефан Вълдобрев и Иван Лечев. Те ще изпълнят техния акустичен сет. Входът ще е свободен.

КИНО КУЛТУРА пък е с адрес: ул. Сан Стефано 22. 

Близо две седмици по-късно врати ще отвори едно от (гарантирано) най-интересните нови пространства в София. Инспирирано изцяло от киното, дизайнът му е своеобразен декор, разположен сред три основни екрана. Впечатляващият интериор е изграден от различни кино референции и елементи, които го превръщат в едно от особено редките тематични места в града. Това внимание и любов към киното е закодирано още в име на мястото. КИНО КУЛТУРА е едно от емблематичните стари кина в София. В миналото то се е намирало между ул. „Солунска“ и ул. „Граф Игнатиев“. Имало е два салона и филмова програма от цял свят. Било е сред знаковите софийски киносалони, за които днес вече почти не съществува спомен.

Отдавайки почит на вече несъществуващото кино, стремежът за настоящето КИНО КУЛТУРА ще бъде да се превърне в уютно, смислено и пълно с вкус (буквално и преносно) убежище в центъра на града.

Неговите мобилни пространствени решения ще позволяват разнообразен диапазон от кино, сценични и музикални събития. То ще е място за изкуство, добро прекарване и срещи с приятели.

Откриването му ще бъде на 12 октомври от 20:00 ч., когато музиката на „Обичайните заподозрени“ (Стефан Вълдобрев, Стоян Янкулов-Стунджи, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко) ще постави началото на програмата на КИНО КУЛТУРА.  Гостуването им щe започне, разбира се, с изпълнения на песни и инструментални композиции от любими български филми

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ