Фестивал на ул. Абаджийска в творческия квартал на Пловдив - Капана

Фестивал на ул. Абаджийска в творческия квартал на Пловдив - Капана

Фестивал на ул. Абаджийска в творческия квартал на Пловдив - Капана

От днес до 21-ви май в Капана в Пловдив ще бъде артистично, цветно и модно. Там се провежда първи „Фестивал на ул. Абаджийска“.

Инициативата е на търговските обекти, развиващи дейност на най-новата пешеходна улица в Капана. Предлага се на пловдивчани и гости на града истинско преживяване през почивните дни.

„Фестивал на ул. Абаджийска“ ще се проведе с програма от открити лекции, дегустации, работилници, представяния, игри и музикална програма, които ще бъдат само част от атрактивните събития, подготвени от собствениците на обекти в това творческо кътче на Капана.

Откриващото събитие е Стрийт парти в бар СандъкЪ, като за първото издание тази година, собственикът и инициатор - Гаро Узунян е приготвил специална селекция от бара, трима пловдивски диджеи и визуализации. Бар СандъкЪ е емблематично за Капана място, което отскоро приюти и най-новата общност на Пловдив – Уиски общност за ценители. Уиски бар „СандъкЪ“ и The Whisky Library си подадоха ръка за създаването на ПЪРВАТА УИСКИ ОБЩНОСТ в града и създадоха неформален клуб, който има за цел да съхрани, популяризира, развива и надгражда уиски културата в град Пловдив. Членовете на тази общност ще имат възможност първи да се докосват до лимитирани серии от кехлибарената напитка, отбрана информация и преференциални цени. В петък, посетителите ще могат се запознаят с идеята на Гаро Узунян за общността и да заявят своето членство напълно безплатно. Любителите на уискито ще получат специално изработен уиски паспорт и членска, поименна карта.

В рамките на фестивала ще се проведе и Моден Капан 2017 - ревю-спектакъл, който ще предложи на публиката съчетание от арт решения, модерна визия и тоалетите на млади български дизайнери - съвременно виждане за традиционна българска носия, официални и много екстравагантни облекла. Ще бъде изграден подиум, съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, арт инсталация ще посреща гостите в Капана, а балерините от танцова формация „Ера Балет“ ще представят моделите на младите творци.

Дегустации на вино, танци, изкуството на настолните игри, прясно изпечено кафе, красиво поднесен чай, улична изложба с филмови плакати и още изкушения ще очароват посетителите на Фестивала и ще ги поканят да се връщат отново и отново на тази улица, която допълва прекрасно очарованието на Творческия квартал на Пловдив – Капана.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ