"Хофманови разкази" със Соня Йончева и култова 3D постановка на "Лебедово езеро" в афиша на кино "Арена"

Сезон 2016/17 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян, продължава с бляскавата проукция „Хофманови разкази“ – шедьовърът на Офенбах, спечелил любовта на публиката по целия свят. Създаден от носителя на награда Оскар® Джон Шлезинджър, този спектакъл вдъхва живот на една романтична, забавна, тайнствена и злокобна история от XIX век.

В центъра на този необикновен разказ за часовникови фигурки, вълшебни огледала, призрачни гласове и чувствени куртизанки е богатото въображение на вечно пияния романтичен поет Хофман. Харизматичният млад тенор Виторио Григоло е в ролята на Хофман, според когото неговите любими са били отвлечени от древни злодеи. Великолепният баритон Томас Хампсън изпълнява ролите на четиримата злодеи.

Операта включва известната „Баркарола“ и спиращи дъха арии, виртуозно изпълнени от София Фомина в ролята на часовниковата кукла Олимпия, Кристин Райс в ролята на куртизанката Жулиета и Соня Йончева в ролята на Антония – последната любима на Хофман.

Прожекциите са на 01-ви февруари от 19:00 часа, 04-ти февруари от 18:00 часа и на 05-ти февруари от 16:00 часа. Програмата по кина и градове може да се види на сайта на киното:

Билети вече се продават на касите в кината Арена, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

Истинска наслада за почитателите на балета е друго ново заглавие в афиша на кино "Арена" –  "Лебедово езеро" на Матю Борн във впечатляваща 3D висока резолюция и съраунд звук. Тази култова постановка, в която традиционно изпълняваните от жени роли са поверени на мъже, е заснета на 3D през 2011 г. в лондонския театър Sadler’s Wells с участието на звезден състав от танцьори, сред които великолепния Ричард Уинзър в главната роля на Лебеда / Странник, Доминик Норт в ролята на Принца и Нина Голдман в ролята на Кралицата.

Това е първата в света постановка на Лебедово езеро, заснета на 3D, като с помощта на няколко камери се създава впечатление за пространство около танцьорите, а зрителят се пренaся в центъра на действието, което допринася за драматичния реализъм на сюжета. Балетният критик Исмен Браун споделя, че 3D филма „се доближава до преживяването на живо и може да достигне до огромен брой зрители, които нямат възможност да видят представлението на сцена. “

Още с премиерата си в театър Sadler’s Wells през 1995 г., триумфалната нова интерпретация на Матю Борн преобръща танцовата традиция и предизвиква небивал интерес в света на балета. С повече от 30 международни награди, между които „Тони“ и „Оливие“, Лебедово езеро на Матю Борн е най-дълго играната балетна постановка в Лондон и Ню Йорк.

 „Поласкан съм, че чрез най-съвременната 3D технология имаме възможност да създадем една впечатляваща нова версия на този популярен спектакъл, коeто дава възможност на зрителя да се потопи в действието и съпреживее емоциите на героите. Филмът ще достигне до още повече зрители и ще вдъхне нов живот на нашия спектакъл.“, казва самият Матю Борн.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ