„Кино в парка” ще ни запознае в биографията на Пеле и новия филм на Кончаловски

„Кино в парка” ще ни запознае в биографията на Пеле и новия филм на Кончаловски

„Кино в парка” ще ни запознае в биографията на Пеле и новия филм на Кончаловски

Биографичен филм за Пеле и новата черно-бяла творба на Кончаловски са част от програмата на „Кино в парка”. Прожекциите на открито ще бъдат в парка на Военната академия „Г. С. Раковски” всяка вечер между 4 и 8 септември с начало 20:30 часа.

Едноседмичният кино маратон започва на 4 септември (понеделник) с „Лудетини”. Едновременно трогателен и забавен, новият филм на Паоло Вирдзи разказва историята на две приятелки и пътуването им отвъд ограниченията, които обществото ни налага. Беатриче и Донатела влизат в челен сблъсък с реалността, която се опитва да ги окове в скучната рутина на престорено благоприличие и социално правилно поведение. 

„Сладки сънища” ни очакват на 5 септември (вторник), когато травмите от детството на журналиста Масимо Грамелини се разкриват в проникновена психологическа драма под режисурата на Марко Белокио, с участието на страхотната актриса Беренис Бежо.

В Деня на Съединението - 6 септември (сряда) ще гледаме новият филм на Андрей Кончаловски „Рай”. Какъв е прочита на руския режисьор по класическата тема за любов по време на война и как се променя представата за рай на главната героиня Олга, влюбена в немски офицер? Бурна връзка, възможност за бягство и неочакван обрат в черно-бялата творба, посветена на спомените за миналото...

„Белгийският крал” на 7 септември (четвъртък) ни води към приключенията на един аристократ в неговото инкогнито-пътешествие през Балканите. Как изглежда България през погледа на краля? Един поучителен разказ на Джесика Удуърт и Петер Бросенс за лекотата, с която можем да запазим човечността си, дори при неблагоприятни обстоятелства...

Кулминацията на „Кино в парка” ще бъде в последния ден - 8 септември (петък), когато с биографичния филм „Пеле: Раждането на една легенда” ще проследим пътя на успеха на един от най-великите майстори на прочутата в цял свят игра – от бразилските гета до най-високите върхове в кариерата на футболиста.

„Кино в парка” е инициатива на София Филм Фест и се осъществява с неоценимата подкрепа на Столична община и парк Военна Академия „Г. С. Раковски”.

Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите на цена 10 лева. Пакет „Четирима на кино” с билети по 8 лева. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ