Лиза Джерард с нов проект у нас

Феноменалната австралийска певица Лиза Джерард отново ще зарадва българската публика с концерт у нас тази година.

След грандиозния успех на двата концерта в София и Пловдив заедно с хор „Мистерията на българските гласове“, Джерард ще гостува отново в България за специален проект на диригента Йордан Камджалов и неговата културна концептуална платформа Genesis Orchestra. Зедно, те ще представят "Симфония на скръбните песни" по Хенрик Гурецки на 14 май в НДК.

Genesis Orchestra е нов концептуален културен проект, обединяващ доказани български изпълнители, водени от своя професионализъм, опит и талант, за да дадат нови измерения за развитие на културния облик.

Лиза Джерард стана световноизвестна като част от даркуейв дуото Dead Can Dance, където пее и композира наред с Брендан Пери, както и с авторската си филмова музика и успешното й партньорство с немския композитор Ханс Цимер. Музиката й към фила "Гладиатор" й спечели "Златен глобус" и номинация за "Оскар".

На концерта тя ще изпълни освен творби на известния полски композитор Хенрик Гурецки, и песни от личната си музикална кариера. 

Последния албум, който певицата записа, бе именно с хора "Мистерията на българските гласове". По-долу може да видите официалното видео към песента "Pora Sotunda".

Концертът „Симфония на скръбните песни“ ще се реализира в рамките на проекта „Свобода в класиката“, който стартира през март 2017 г. в Пловдив с поставянето на едно от най-сложните класически произведения – „Requiem“ на Волфганг Амадеус Моцарт. Билетите вече са в продажба.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ