Любен Каравелов или Златният век на българската култура на изпита по история

Любен Каравелов или Златният век на българската култура на изпита по история

Любен Каравелов или Златният век на българската култура на изпита по история

Кандидат-студент изтегли вариант № 1 на теста и двете теми, от които ще избират явилите се на изпита по история на България: „Любен Каравелов – политическа и книжовна дейност“ и „Златният век на българската култура (краят на IX – началото на X век): творци и постижения“, предава БГНЕС.

Кандидатите, подали заявление за явяване на изпита, са 887.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите – амбициозни млади хора, дошли днес, за да покажат своите знания и да зарадват своите родители и учители с успех. Тя пожела сбъдване на мечтите им и да изберат най-желаната от тях специалност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Деканът на Историческия факултет и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев пожела успех на кандидатите и представи членовете на комисията.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: „Философия“; „Социология“; „Политология“; „Публична администрация“; „Културология“; „Библиотечно-информационни науки“; „Публични информационни системи“; „Философия“ (на английски език); „История“; „Археология“; „Етнология и културна антропология“; „История и география“; „Архивистика и документалистика“; „История и геополитика на Балканите“; „История и философия“; „Хебраистика“; „Педагогика“; „Социални дейности“; „Неформално образование“; „Предучилищна и начална училищна педагогика“; „Социална педагогика“; „Специална педагогика“; „Логопедия“; „Физическо възпитание и спорт“.

С изпит по история на България и изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалност „Право“, а с изпит по история на България и изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език (по избор) – специалностите „Международни отношения“ и „Регионално развитие и политика“.

С успешно издържани изпити по история на България и изпит по английски, немски, френски, испански език (по избор) бъдещите студенти могат да запишат специалност „Европеистика“.

С успешно положени изпити по история на България и по английски и френски език (по избор) могат да запишат специалността „История и чужд език“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ