Огромен успех за Софийската опера в Полша

Огромен успех за Софийската опера в Полша

Огромен успех за Софийската опера в Полша

 

Огромен успех пожъна Софийската опера и балет с участието си със своя прочит на постановката "Княз Игор" в Полша, на 25-ия юбилеен фестивал в град Бигдошч в страната.

Българската оперна трупа изнесе нов режисьорски прочит на операта "Княз Игор", който беше дело на директора й акад. Пламен Карталов. Това се случи в рамките на юбилейно издание на оперния и балетния фестивал в Полша.

За първи път нашата опера се представя на този престижен фестивал през 1997 г., с рядко играната в света "Гуарани" от Антонио Карлос Гомес.

Когато през 2014 г. Пласидо Доминго посети Софийската опера, той беше приятно изненадан, че тя е поставяна и у нас, и то през същата 1997 г., когато прочутият изпълнител пее "Гуарани" в Бон, Германия.

Публиката в Полша сега е реагирала с бурни аплодисменти след края на "Княз Игор". "Приветствията бяха и за оркестъра, хора и балета на първия ни оперен и балетен театър", съобщават от Операта в София.

След представлението директорът на "Опера Нова" е поздравил участниците в постановката, която е определил като великолепна и е споделил пред присъстващите: "Радвам се, че Софийската опера и балет прие поканата ми да участва във фестивала. Благодарим от все сърце на акад. Пламен Карталов, на артистите, на оркестъра и хора, на техническия екип, на всички, които направиха това прекрасно представление."

След дни Софийската опера и балет заминава на продължително турне в Москва, в Болшой театър.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ