Силен старт на киносезона на Кралската опера в "Арена" - "Норма" със Соня Йончева

Великолепната Соня Йончева

Световноизвестното българско сопрано Соня Йончева е примата в новата постановка на шедьовъра на Винченцо Белини, „Норма“ на Кралската опера, а само на  2, 5 и 6 ноември българската публика също ще има възможност да види спектакъла в киносалоните на "Арена".

С тази впечатляваща  постановка под диригентството на музикалния директор на Кралската опера Антонио Папано се открива сезон 2016/17 на Кралската опера. Звездният състав от изпълнители включва още Джоузеф Калея в ролята на тайния любим на Норма - Полион, Соня Ганаси (жрицата Адалджиза) и Бриндли Шерат (Оровез – бащата на Норма).

Класическата опера в стил bel canto на Белини е изпълнена с прекрасни мелодии и възможности за изпълнения на най-високо ниво. Най-известната ария от операта е спиращата дъха “Casta diva”.

Иновативният режисьор Алекс Оле от каталонската театрална група La Fura dels Baus внася модерно звучене в тази непреходна история за любов, съперничество и предателство, на фона на война, водена от едно обсебено от религиозен фанатизъм общество.

Операта се изпълнява в оригинал, на италиански език, с български субтитри за почитателите на високото изкуство в киносалоните у нас.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ