"Летящия Бах" за първи път в България

Едно от най-интригуващите музикално-танцови представления на танцовия състава Flying Steps идва у нас с представлението Red Bull Flying Bach. Огромният екип на Flying Steps обикаля континентите с един спектакъл, посрещан и изпращан с овации, независимо дали се играе пред аудитория в Азия или в Европа. Шоуто е обиколило над 30 държави, и достига до над половин милион зрители. Отзвукът е винаги един и същ - заразителна енергия и изключителна зрелищност на хореографията. 

Red Bull Flying Bach представлява първото претворяване на цикъла прелюдии и фуги за пиано на Йохан Себастиан Бах - Добре темперирано пиано, в мултимедийна танцова феерия, която среща и слива в едно класическа музика, брейкденс и множество други форми на съвременния танц. Изключителна в случая е симбиозата между творбите на Бах и танцьорите на сцената, които действат с увереността на театрални актьори и техническата прецизност на олимпийски атлети.

Основни двигатели на този грандиозен проект са немският оперен режисьор Кристоф Хагел, световноизвестният хореограф Юи Кавагучи и берлинските брейкденс танцьори и четирикратни световни шампиони Flying Steps, ръководени от легендарния Вартан Басил.

Flying Steps са една от най-успешните „улични трупи“ в света със спиращи дъха спектакли и единствени по рода си хореографии, които „говорят“ на различен тип публика по целия свят. Трупата основават Вартан Басил и Кадир „Амиго“ Мемис през 1993 в Берлин. Flying Steps специализират в съвременни стилове - като breaking, popping и locking и печелят редица световни шампионати включително Battle of the Year’ 2000 г. и Red Bull Beat Battle 2007 г.  Започнали през 1993 от танци върху опаковъчен картон, Flying Steps са достигнали световни висоти и са успели да стъпят на най-големите сцени – една изключителна история за успех от ъндърграунд недрата на Берлин. 

Особен акцент на 21 октомври в зала 1 на НДК ще бъде и участието на младата балерина Виргиниа Томаркио. Тя е част от големия балет към Римската опера, но не страни и от други танцови и музикални проекти.

Билетите за шоуто вече са в продажба в мрежите на Eventim и TicketPro.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ