Тази вечер: „Бал с маски“ в София

Тази вечер: „Бал с маски“ в София

Тази вечер: „Бал с маски“ в София

Световноизвестни в оперното изкуство певци пристигат в София за участие в постановката "Бал с маски". Тя ще се играе на сцената на Софийската опера и балет тази вечер, от 19 ч. 

Певците са Карлос Алмагер, който ще влезе в ролята на Ренато, и Камен Чанев в ролята на Рикардо. 

Шедьовърът на Верди "Бал с маски" отразява вихрени страсти и драматични събития чрез разказ за съдбите на героите в любовния триъгълник Рикардо - Амелия - Ренато, посочват в съобщение от столичната опера. Действието се развива на фона на внимателно и дълго подготвяно политическо убийство. Историческите факти, свързани с живота и личността на шведския крал Густав ІІІ (1746 – 1792 г.), първообраз на оперния герой Рикардо, са предизвикали създаването на оригиналната режисьорска версия. Имената и мястото на събитията са преместени от Европа в Америка, заради болезнени, неминуеми сравнения със съдбата на неаполитанския крал.

"Нашият екип не фиксира конкретика на място и време на действието и затова интерпретирането на сюжетната интрига добро-зло се постига с въздействащите средства на символиката", обяснява режисьорът на операта в София академик Пламен  Карталов.

Имената на героите и характерите им, повлияни от силното въздействие на музиката, могат да са толкова шведски, колкото американски, италиански или каквито и да е, пренесени навсякъде и всякога, смята той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ