Театрален уикенд в Сатирата през януари

Театрален уикенд в Сатирата през януари

Театрален уикенд в Сатирата през януари

Инициативата „Театрален уикенд в Сатиричния театър” продължава и през 2017 г. Зрителите ще имат могат да гледат три комедии в три последователни дни срещу три билета на обща стойност 18 лева.

Ето и предложението за януари:

"Волпоне" - 20.01. (петък).

Георги Мамалев, Антон Радичев и звездите на Сатирата Стефан Щерев – Чечо, Нона Йотова, Добрина Гецова играят за вас в сатиричната комедия „Волпоне“ под режисурата на проф. Здравко Митков. Макар и писана преди повече от 400 години творбата на ренесансовия автор Бен Джонсън не слиза от световните сцени. Темата за глупостта на хората,  обладани от алчност и сребролюбие, остава актуална и в наши дни.

"На другата сутрин" - 21.01. (събота).

Александра Сърчаджиева е в ролята на момиче, ловящо гаджета на опашката за кино в петък вечер. Нона Йотова играе нейната разкрепостена майка, а Красимир Ранков е бащата с „всеобхващаща” сексуална ориентация. „На другата сутрин“ е преди всичко едно заразително смешно представление за любовта – как да я открием, съхраним и изведем до щастлива развръзка, убеден е режисьорът на спектакъла Веселин Ранков

"Вечеря за тъпаци" на 22.01. (неделя).

Вече 15-ти сезон комедията с Христо Гърбов и Иван Бърнев в главните роли продължава да пълни с публика голямата сцена на Сатиричния театър. Постановката на световноизвестният кинорежисьор Иржи Менцел се гледа с нестихващ интерес от различни поколения българи. За ролята си в нея Иван Бърнев получава „Аскреер“ за изгряваща звезда. На сцената му партнират още Веселин Ранков, Жанет Йовчева/Йорданка Стефанова и Калин Сърменов. Наред с неспирния хумор спектакълът извежда и важни морални изводи като например – да не слагаме етикети на хората преди да сме ги опознали и да не ги съдим.

На 3 януари 2017 в 10:00 ч. билетната каса на театъра отваря врати за най-нетърпеливите почитатели на Сатирата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ