Виктория Георгиевa – Victoria ще ни представя на Евровизия 2020

Виктория Георгиевa – Victoria ще представи страната ни Евровизия 2020, обявиха от БНТ.

„Много съм развълнувана, че получавам шанс да представя страната. Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музиката е начин да изразя себе си и това, в което вярвам“, заяви Виктория.

Най-новият хит на певицата – „I Wanna Know“, който беше представен в края на юни, се оказа трамплин към първия й договор за международно разпространение. Той бе подписан през септември с британската компания „Ostereo“.

Виктория е участник в четвъртото издание на шоуто за таланти X-Factor България, където достига до Топ 5. След това започва самостоятелна кариера и издава няколко самостоятелни песни като част от музикалната компания Monte Music. От пролетта на 2018 г. е независим артист и издава два сингъла - "Странни времена” и "I Wanna Know”, като вторият е продуциран в Лос Анджелис с екипа работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. Същият проект е избран сред 500-те кандидати на испанския фестивал "Melboss Open” в Мадрид, Испания. Това я прави първият източноевропейски артист на такова престижно събитие. В края на май 2020 г. на пазара трябва да излезе и първият й самостоятелен албум. 

Очаква се българската песен на Евровизия да бъде представена в началото на месец март 2020 година.

Музикалната надпревара, която БНТ 1 ще излъчва на живо, ще се проведе на 12, 14 и 16 май. В края на януари чрез жребий ще се определи в кой от двата полуфинала ще участва България.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ