За пътешествениците по душа започва „Кино за пътешественици”

За пътешествениците по душа започва „Кино за пътешественици”

За пътешествениците по душа започва „Кино за пътешественици”

За поредна година „Кино за пътешественици” кани зрителите на едно околосветско пътешествие, което ще стартира на 2 август и ще продължи до 12 август в салоните на Културен център G8 и Евро Синема.

Четири ексклузивни прожекции са включени в програмата тази година.

  • На път през Сахара“ представя екстремното приключение на двама британци, което стартира в Мароко, преминава през Западна Сахара и Мавритания и приключва в Сенегал.
  • „Изгубената камера: Непал“ отразява ежедневието и традициите на хората от планинската държава.
  • „С тук-тук из Етиопия“ следва група италианци решили да опознаят едни от най-интересните племена населяващи африканския континент.
  • „Сама в Иран“ показва пътешествието на една шведка, която решава да се изправи срещу предразсъдъците, които повечето европейци имат към Иран и да покаже колко топло е посрещната от местните.

Всеки един от четирите филма ще бъде прожектиран еднократно и ще бъде съпътстван с любопитна презентация като Петя Кокудева ще сподели за своите преживявания в пустинята Сахара, Теодора Василева ще разкаже за своите срещи с племената в Етиопия, а Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще поговорят за пътуванията си из Иран и Непал.

„Кино за пътешественици” ще покаже 19 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, населените с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки един от континентите.

Вижте подробности за филмите и пълнята програма тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ