Burberry спира да използва кожи от животни в облеклото си

Burberry спира да използва кожи от животни в облеклото си

Burberry спира да използва кожи от животни в облеклото си

Британският производител на луксозни стоки Burberry обяви промени на бизнеса, сред които че ще спре да гори непродадените си стоки. Модният бранд посочи и, че ще спре използването на естествени животински кожи в продуктите си, както и че ще извади от продажба настоящите си дрехи с такива. 

През юли 2018 г. доклад за приходите на компанията показа, че за последната година тя е унищожила чрез изгаряне непродадено облекло, аксесоари и парфюми за 28,6 млн. лири, предаде Би Би Си. Причината за горенето е защита на бранда - за да се предпази от кражби или продажба на по-ниски цени. 

До момента Burberry използваше в колекциите си модно облекло от заешка кожа, кожа от лисица, кожа от норка и от азиатска миеща мечка. Защитници на животните приветстваха решението на компанията да спре да го прави. 

Burberry заявява още, че вече е използвала повторно, поправяла или дарявала и рециклирала непродадените си продукти, но ще продължи да увеличава тези свои усилия. Тя е стартирала партньорство с компанията за устойчиви луксозни стоки Elvis & Kresse, при което 120 тона отпадъчни нейни кожи ще бъдат трансформирани в нови продукти в рамките на следващите 5 години. 

В същото време Burberry създава Burberry Material Futures Research Group със съдействието на Royal College of Art във Великобритания, за да изобретява нови устойчиви материали. 

"Модерният лукс означава да бъдеш социално и екологично отговорен", коментира главният изпълнителен директор Марко Гобети. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ