Дубай влезе в рекордите на Гинес с „подводен свят“

Дубай влезе в рекордите на Гинес с „подводен свят“

Дубай влезе в рекордите на Гинес с „подводен свят“

Дубай вече е дом на най-високата сграда в света – „Бурж Халифа“, а отскоро притежава и най-дълбокия басейн, наподобяващ мистичен подводен град. Той официално отвори врати за посетители, след като влезе в „Световните рекорди на Гинес“. Deep Dive Dubai е с дълбочина около 30 метра и побира малко над 14 млн. литра вода. Той е дом и на атракция, която създава усещането, че човек се движи сред руините на потънал град. Всеки може да се гмурне сам или придружен от гид.

Мястото е достъпно за лица на и над 10-годишна възраст, включително и за такива, които за първи път влизат под вода с маска и акваланг, пише CNBC.

 

В подводния град има апартамент, библиотека, билярдна маса. На една от стените виси портрет на Мерилин Монро. Поддържа се температура на водата от около 30 градуса по Целзий.

Актьорът Уил Смит е сред първите посетители. В официалния си профил в Instagram той сподели кадри от минутите преди да се впусне в приключението.

 

 

Появиха се и кадри от гмуркане на дубайския принц Хамдан бин Мохамед ал Мактум.

 

Засега посещения са възможни само след получаване на покана. По-късно през юли резервация ще може да направи всеки, а това ще му струва 800 дирхама или около 350 лева.

Басейнът може да се използва и като подводно филмово студио.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ