Най-доброто от сицилианската кухня
Сицилия - красив и романтичен остров, известен със своето вино и вкусни специалитети. Използването на кайсии, захар, цитрусови плодове, сладки пъпеши, ориз, шафран, стафиди, индийско орехче, карамфил, черен пипер, карамел и канела с признак за арабските влияния от арабското господство на Сицилия през 10- 11-ти век. Установени са и влиянията на Норманс и Хоенстауфен.
Голяма част от кухнята на острова насърчава използването на пресни зеленчуци, като патладжан, чушки и домати, както и морското богатство като риба тон, морска треска, морски костур, сепия и риба меч.
В най-крайната западна част на острова, Трапани ясно личат и северните африкански влияния с използването на кус-кус например, съобщават от foodpanda. Ето и кои са най-популярните сицилиански специалитети, които трябва да опитате поне веднъж в живота си.
- Антипасти - Предястията са важен аспект на сицилианската кухня. Обикновените сицилиански стартери включват капоната и гато ди патетът (вид картофено пюре и сирене).
- Макку - сицилианска супа приготвена с фава фас като основна съставка. Това е селска храна, която датира от древна история.
- Спагети от рици - Сицилия е най-старото италианско и западно място, където пастата е част от местната кухня, след като е била обработвана в дълги и тънки форми. Спагетите от рици са приготвени с морски таралеж. Друг специалитет, особено в Катаня e паста Alla Norma.
- Аранчини - Аранчините са пържени топчета от ориз, обикновено напълнени с рагу, доматен сос, моцарела или грах, и след това покрити с трохи хляб.
- Каноли - задължително опитайте тези фунийки, пълнени с рикота.
- Бриоче - сладолед или друг замразен десерт, тип сорбе, поднесен с парче сицилиански хляб.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.