Сладолед, който не се топи
Августовските горещини ни карат все по-често да прибягваме към най-вкусното сладко изкушение през този сезон - сладоледът.
Точно преди една година екип от японски учени разработва начин да произвежда сладолед, който не се разтапя, като се възползва от случайното откритие на един готвач.
Повечето сладоледи започват да се топят само минута, след като се извадят от машината или контейнера и се поставят в купа или върху конусовидна вафличка. Поради това хората бързат да го хапнат, преди да се разтече.
Но сега това може да се промени, съобщават от foodpanda.
Новият сладолед се появява случайно, след като готвач от Япония е помолен да намери начин да използва ягоди, отглеждани в райони, засегнати от земетресението и цунамито през 2011 г. Съединение в ягодите, наречено полифенол, е отговорно за втвърдяването на различни кремове с ягоди, които готвачът приготвял. Експерти се опитали да го смесят със сладолед и открили, че тази съставка ще предотврати топенето.
Една година по-късно този ягодов сладолед е тотален хит в Япония и се правят опити да се наложи и в други страни.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.