Продават замък от "Игра на тронове"

Историческият замък Госфорд, който е декор в не една сцена от историческото фентъзи "Игра на тронове", вече може да бъде закупен за сума по-малка от цената на дом в Лос Анджелис, пише Travel + Leisure.

Част от Госфорд - замък от средата на 18-ти век, който е мястото на екзекуцията на Роб Старк, сега се продава за начална цена от 500 хил. паунда (приблизително 656,147 долара).

Замъкът е построен от втория граф на Госфорд Арчибалд Ашсън и се намира в Северна Ирландия. Той притежава с повече от 15 стаи и общо 10 бани. Издигнат е на територията на Госфордския горски парк, където може да срещнете елен, разхождащ се из живописните пътеки. 

През годините замъкът е имал различни предназначения. Той е бил дом на графовете на Госфорд през 1921 г. и е приемал войски през Втората световна война. Бил е използван от военните по време на различни конфликти, а след това е превърнат в хотел.

След закупуването му от предприемачите в началото на 2000-те години, имотът е разделен на различни секции, като една от тях в момента се продава.

Заинтересованите купувачи ще намерят 6 просторни и луксозни, многоетажни апартамента, включващи запазени автентични елементи като камина от 1800 г., големи зали със сводести тавани и т.н.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ