Зодиите като родители

Зодиите като родители

Какви качества проявяваме като майки и бащи, според астрологията? Любопитно ли ви е да разберете?

Млад по сърце, ОВЕНЪТ се наслаждава на детските игри, особено ако детето му е авантюрист по природа. Родителският му стил е по-скоро приятелски, отколкото строг. Този родител среща най-големи трудности с интроспективните и търсещите усамотение деца.

ТЕЛЕЦЪТ е съвестен родител, залага на дисциплината и рутината. Децата му се радват на много добре структурирана среда. Няма особено място за спонтанност, но практическата креативност се насърчава.

Макар да играят с радост с децата си, БЛИЗНАЦИТЕ се отнасят към тях като към малки възрастни. Очакват да въдворяват дисциплина чрез разсъждения. Затвореното или интровертното дете обърква родителя от този знак.

Преливащият от майчински чувства РАК е грижлив и внимателен, осигурява любяща семейна среда. Ако обаче стигне до крайност, любовта му може да бъде толкова собственическа, че да възпрепятства развитието на детето. Родителят Рак се изпълва със страх, ако детето прояви и най-малка доза авантюризъм и става свиреп, ако то бъде заплашено от опасност - реална или въображаема.

ЛЪВЪТ е топъл, игрив и креативен родител. Гордее се, че насърчава децата си да изследват света и да творят. А от тях се очаква да се представят особено добре, следвайки лъвския модел.

Родителите ДЕВА се грижат изключително отдадено за своите деца, подкрепят ги и планират внимателно бъдещето им. Те поставят високи стандарти и приемат сериозно неуспеха да бъдат достигнати..., но само защото с цялото си сърце желаят най-доброто на детето.

Родителите ВЕЗНИ обичат да играят със своите деца, стига в игрите да няма конфронтация. Те дисциплинират по-скоро с мекота и нежност, отколкото със строги правила.

Но стремежът на Везните към съвършенство може да доведе до високи стандарти и изисквания, особено когато става дума за академична работа.

СКОРПИОНЪТ приема сериозно отговорността си като родител и още от началото въвежда ред във всекидневието на детето. Той залага на дисциплината и следва твърдо установени принципи за възпитание. Насърчава малкото да открива чудесата на природата и да поема рискове в изследването на света наоколо.

Запознайте се и с останалите зодии - родители на страницата на Новите родители.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ