NEXT LEVEL HR 2024: Различни поколения, един глас (панел 3)

Защо чисто организационно е важна темата за психичното здраве и благосъстоянието? С тези думи модераторът Мирослава Маркова започна разговора в трети панел „Различни поколения, един глас“ на  NEXT LEVEL HR 2024, организиран от сп. "Мениджър". По темата се изказаха д-р Пламен Димитров, бизнес психолог, консултант по организационно развитие, Галина Цанова, директор ,,Човешки ресурси и администрация" в ,,ПРЕСТИЖ", Гергана Раковска, председател на Фондация на бинеса за образованието, и Деница Стоянова, ръководител Човешки ресурси за клъстер Балкани във фармацевтичната компания AstraZeneca.

Мирослава Маркова отбеляза, че стремежът към ефективност и гъвкавост натоварва хората и има нужда да се обърне внимание на човешкото у нас. Счита се, че поколението Z, което не знае какво е животът без социални медии, има най-голяма нужда от подкрепа в сферата на психичното здраве. Според Гергана Раковска, председател на Фондация на бинеса за образованието, българското образование не е готово за подобно нещо. ,,Проблемите с психичното здраве сред младите хора са свързани с начина, по който те учат, както и излишните оценявания в 10-ти клас, които не носят нищо и само наслагват едни стресови ситуации“, коментира още. Напомни, че през февруари МОН публикува насоки за работа с AI от българските учители. 

***

Генерален партньор: ARS Bulgaria.

Основни партньори:  B-Trust Mobile,  Aurubis, SOFTONE.

С подкрепата на: ПРЕСТИЖ, AstraZeneca, AYA ESTATE VINEYARDS.

Институционални партньори:  Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска стопанска камара, Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП, Асоциация на индустриалния капитал в България,AIBEST.

Медийни партньори:  BNT, Dir.bg

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ