Легендарните реклами: Heineken и фризерът

Продължаваме да ви разказваме за най-силните, легендарни реклами в историята на маркетинга и бизнеса. Повечето от тях отдавна не са в ефир, но продължават да популяризират марката, защото са гледани отново и отново в интернет. Затова са супер ефективни. 

В тази част от поредицата ще ви припомним една култова реклама, излъчвана и в България. Млада жена развежда приятелките си в новия си апартамент, когато им показва специалната си стая с дрехи и десетки различни обувки. Дамите започват да пищят от възторг, когато чуват виковете на мъжката компания от другата част на апартамента. Виковете на мъжете са по-силни и възторжени. Познато, нали?

Това е сюжетът на кратката, безспорно забавна ТВ и кино реклама на Hеineken “Walk in Fridge”. Заснет в Холандия, този спот е представен за първи път през декември, 2008 г. Идеята е на агенция TBWA/Neboko Amstelveen. Режисьор: Барт Тимер.

Можете да я видите след текста.

След суперуспеха на тази реклама, от Hеineken използват идеята “Walk in Fridge” отново и я свързват с други реклами. Например с тази за мъж, който поръчва в новия си апартамент същата хладилна стая с ефекта "Аааааа!" (“Walk-in Fridge”), както в рекламата на Heineken, но получава ходещ хладилник (буквално!).

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ