6 вида риби, които не трябва да ядем

6 вида риби, които не трябва да ядем

Всички знаем, че рибата е вкусна и здравословна. Има обаче някои видове, които могат да ни донесат повече вреда, отколкото полза, пише Obekti.bg.

Морска котка

Сомовете и морските котки могат да достигнат значителни размери. За да ускорят растежа им, много рибари ги хранят с хормони – особено рибите, внесени някои азиатски страни. Свободно отглежданите местни сомове, макар и да обитават тинести води, са много по-малко вредни.

Скумрия

Скумрията често съдържа живак, който се натрупва в човешкото тяло, причинявайки различни заболявания. Атлантическата и местната скумрия е по-малко опасна в това отношение и можете да ядете толкова, колкото искате.

Риба тон

Рибата тон съдържа много живак, особено черната и червената му разновидност. Освен това в магазините има скъпа свободно отглеждана риба тон, която е почти на изчезване. Повечето идва от ферми, в които бива хранена с антибиотици и хормони.

Тилапия 

Тилапията не съдържа много здравословни мастни киселини, но концентрацията на вредни мазнини в нея е почти толкова висока, колкото в свинската мас. Прекомерната консумация на тази риба води до повишаване нивата на холестерола и прави организма по-чувствителен към алергени.

Ще намерите целия материал на сайта на Obekti.bg.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Асен Василев: Ние предложихме Барбутов на Васил Терзиев
Тръмп поиска незабавна оставка на управителя на Фед Джером Пауъл
План за бедствия: Японските власти предупредиха 723 общини да се готвят за „мегаземетресение“
Зеленски: Преговорите между Киев и Вашингтон за американска военна помощ продължават
Темите за "езика" и "македонската идентичност" са напът да отпаднат от доклада на ЕП за РСМ
Австралия отне визата на рапъра Кание Уест заради песен в прослава на нацизма
Световната здравна организация призова целия свят да вдигне цените на алкохол, цигари и сладки напитки
Оптимизъм на борсите в Европа на фона на търговското споразумение между САЩ и Виетнам*