6 вида риби, които не трябва да ядем

6 вида риби, които не трябва да ядем

Всички знаем, че рибата е вкусна и здравословна. Има обаче някои видове, които могат да ни донесат повече вреда, отколкото полза, пише Obekti.bg.

Морска котка

Сомовете и морските котки могат да достигнат значителни размери. За да ускорят растежа им, много рибари ги хранят с хормони – особено рибите, внесени някои азиатски страни. Свободно отглежданите местни сомове, макар и да обитават тинести води, са много по-малко вредни.

Скумрия

Скумрията често съдържа живак, който се натрупва в човешкото тяло, причинявайки различни заболявания. Атлантическата и местната скумрия е по-малко опасна в това отношение и можете да ядете толкова, колкото искате.

Риба тон

Рибата тон съдържа много живак, особено черната и червената му разновидност. Освен това в магазините има скъпа свободно отглеждана риба тон, която е почти на изчезване. Повечето идва от ферми, в които бива хранена с антибиотици и хормони.

Тилапия 

Тилапията не съдържа много здравословни мастни киселини, но концентрацията на вредни мазнини в нея е почти толкова висока, колкото в свинската мас. Прекомерната консумация на тази риба води до повишаване нивата на холестерола и прави организма по-чувствителен към алергени.

Ще намерите целия материал на сайта на Obekti.bg.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Британският вътрешен министър Шабана Махмуд обяви радикални реформи в системата за убежище, вдъхновени от Дания
На днешната дата, 16 ноември. Имен ден празнува Матей
Защо „перфектно“ често е враг на „добро“?
Слънце и високи температури в края на уикенда
Плаващо устройство превръща дъждовните капки в електричество
Останете близо до потенциалните клиенти въпреки тенденцията за дигитален детокс
Зеленски обяви смени в ръководствата на ключови енергийни компании
21-годишно проучване свързва пародонтозата и кариесите с повишен риск от инсулт