6 вида риби, които не трябва да ядем
Всички знаем, че рибата е вкусна и здравословна. Има обаче някои видове, които могат да ни донесат повече вреда, отколкото полза, пише Obekti.bg.
Морска котка
Сомовете и морските котки могат да достигнат значителни размери. За да ускорят растежа им, много рибари ги хранят с хормони – особено рибите, внесени някои азиатски страни. Свободно отглежданите местни сомове, макар и да обитават тинести води, са много по-малко вредни.
Скумрия
Скумрията често съдържа живак, който се натрупва в човешкото тяло, причинявайки различни заболявания. Атлантическата и местната скумрия е по-малко опасна в това отношение и можете да ядете толкова, колкото искате.
Риба тон
Рибата тон съдържа много живак, особено черната и червената му разновидност. Освен това в магазините има скъпа свободно отглеждана риба тон, която е почти на изчезване. Повечето идва от ферми, в които бива хранена с антибиотици и хормони.
Тилапия
Тилапията не съдържа много здравословни мастни киселини, но концентрацията на вредни мазнини в нея е почти толкова висока, колкото в свинската мас. Прекомерната консумация на тази риба води до повишаване нивата на холестерола и прави организма по-чувствителен към алергени.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.