Наука и Здраве

Джеф Безос инвестира в "търсене на вечната младост"

Джеф Безос инвестира в "търсене на вечната младост"

Основателят на Amazon Джеф Безос инвестира 3 милиарда долара в стартъпа за борба със стареенето Alto Labs, съобщава The Sunday Times.

Компанията вече е привлякла 59-годишния Хал Барън в редиците си за поста главен изпълнителен директор, който преди това е бил главен научен сътрудник на британската фармацевтична компания GlaxoSmithKline.

Твърди се, че в проекта участват и Нобеловите лауреати Шиня Яманака (с награда по физиология и медицина за получаване на индуцирани плурипотентни стволови клетки) и Дженифър Дудна (награда по химия за разработване на метод за редактиране на генома).

Учените планират да проучат процеса на препрограмиране на клетките до връщането им в първоначалната им форма на стволово състояние. Най-общо казано това би бил процес, който би превърнал в реалност метафората "да върнем времето назад, в младостта", обясняват специалисти.

Изданието подчертава, че е твърде рано да се гарантира успеха на проекта, но се предполага, че изследователите ще могат да направят нови открития в областта на борбата със стареенето.