Експерти откриха кои храни най-често водят до рак

Експерти откриха кои храни най-често водят до рак

Британски експерти посочиха кои храни най-често предизвикват рак, като сред най-опасните са преработените червени меса, пише сп. "Уич".
 
Споменатите продукти увеличават риска от възникване на рак на стомаха и червата. Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те използват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни.

Световната здравна организация предупреждава, че дневната консумация и на 50 грама преработено месо дневно, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18%.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до развиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на т.нар. суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, на плодовете и зеленчуците.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Турски криптоизмамник, осъден на над 11 000 години затвор, е открит мъртъв в килията си тази сутрин
Target възприема нов маркетинг подход за колаборацията си с Woolrich
Как да научите мозъка си да преодолее перфекционизмa?
„Политико“: България проучва възможности за изключение от американските санкции срещу „Лукойл“
Китайският президент Си Дзинпин предлага създаване на глобален орган за регулиране на изкуствения интелект
Цитат на деня
Уолстрийт смята, че токенизацията ще промени световните пазари. Сега е ред на златото
На днешната дата, 2 ноември. Рождениците днес