Експерти откриха кои храни най-често водят до рак

Експерти откриха кои храни най-често водят до рак

Британски експерти посочиха кои храни най-често предизвикват рак, като сред най-опасните са преработените червени меса, пише сп. "Уич".
 
Споменатите продукти увеличават риска от възникване на рак на стомаха и червата. Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те използват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни.

Световната здравна организация предупреждава, че дневната консумация и на 50 грама преработено месо дневно, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18%.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до развиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на т.нар. суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, на плодовете и зеленчуците.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Тръмп призова страните от НАТО да спрат да купуват руски петрол, за да наложи санкции
Археолози се борят да спасят артефакти от Газа, застрашени от израелски атаки
5-минутно упражнение може да удължи вашия живот и да ви направи по-успешни
На днешната дата, 14 септември. Кръстовден
Аржентина заплаши с мерки срещу добива на петрол на Фолклeндските острови от израелска компания
Джо Байдън изпитва проблеми с набирането на средства за президентската си библиотека
Как да се откроите в препълнените пощенски кутии на клиента?
ИПИ: 10% от зрелостниците с резултат под "среден 3" на матурата по български и литература