Експерти откриха кои храни най-често водят до рак

Експерти откриха кои храни най-често водят до рак

Британски експерти посочиха кои храни най-често предизвикват рак, като сред най-опасните са преработените червени меса, пише сп. "Уич".
 
Споменатите продукти увеличават риска от възникване на рак на стомаха и червата. Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те използват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни.

Световната здравна организация предупреждава, че дневната консумация и на 50 грама преработено месо дневно, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18%.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до развиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на т.нар. суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, на плодовете и зеленчуците.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Терзиев за боклука в София: Няма да подпиша договор за 400 лв. щом в поръчката сме заложили 200
Супермаркетите в Испания превземат ресторантите: готовите ястия чупят всички рекорди
България отчита най-силен годишен ръст на производствените цени в ЕС
Израел започва прилагането на плана на Тръмп за Газа след реакцията на „Хамас“
Наложената от Тръмп такса от 100 000 долара за виза Н-1В беше оспорена в съда
Канада изгуби дирите на повече от 47 000 чуждестранни студенти в местни унверситети
Четири станаха жертвите на наводненията в района на "Елените"
ЕК ни удържа 200 млн. евро по Плана за възстановяване заради КПК, имаме 6 месеца да разрешим казуса