Ето защо трябва да хапваме рибено масло
Пълно е с хранителни добавки. Но само някои от тях наистина вършат работа, пише BrightSide.
Ето защо в следващите редове решихме да ви представим научно доказаните предимства от консумацията на рибено масло.
1. Заздравява сърцето
В него откриваме Омега-3 мастни киселини. Те понижават нивата на триглицериди в кръвта и помагат за потискане на неравномерния сърдечен ритъм. Нещо повече – намаляват риска от инфаркт и сърдечен удар.
2. Подобрява паметта
Рибеното масло е натурален продукт, който е ключов за оптималната мозъчна функция. Тук на помощ идват отново Омега-3 мастните киселини, които са основни градивни елементи на мембраните и клетъчните структури. За да изпълняват качествено своята функция, нашите нервни клетки също се нуждаят от тези киселини. Проучванията са показали, че рибеното масло подобрява паметта. Уви, този ефект намалява с възрастта.
3. Намалява теглото
Няма как да отслабнете без физическо натоварване и здравословно хранене. Ако обаче добавите рибено масло към вашата диета, със сигурност ще ускорите процеса. То намалява апетита, подобрява ефективността на тренировъчната програма и свежда до минимум съхранението на мазнини в организма.
4. Подобрява настроението
Редовният прием на рибено масло подобрява работата на серотонина – вещество в мозъка, което е отговорно за регулиране на настроението и когницията. Същевременно намалява мозъчното възпаление и улеснява неговото освобождаване. Серотонинът помага за подобряване на настроението и социалното поведение, ускорява процеса за взимане на решения и най-вече - кара ви да се чувствате щастливи.
5. Редуцира негативните вредите от замърсения въздух
Можете да намалите вредите, които замърсеният въздух оказва върху нашето тяло, с близо 30-50 процента. Омега-3 мастните киселини предотвратяват и облекчават възпалението и оксидативния стрес, причинени от замърсяването на въздуха.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.