Китай планира да изгради своя орбитална станция до 2022 г.

Китай планира да изгради своя орбитална станция до 2022 г.

Китай планира да изгради своя орбитална станция до 2022 г.

Китай планира да завърши изграждането на своята орбитална станция и тя да започне да функционира около 2022 г., съобщи Джоу Дзиенпин, главен конструктор към националната програма за пилотирани космически кораби по време на форум в университета „Сун Ятсен" в Гуанджоу.

Станцията ще бъде тежка 100 тона и на нея ще могат да живеят едновременно трима космонавти, но има възможност да бъде разширявана при необходимост, предаде "Радио Китай".

„Основната цел на станцията е да даде възможност на Китай да разработи своя технология за продължителни полети и способности за научни проучвания в близкото пространство до Земята, както и за мащабно развитие и използване на космическите ресурси", посочи Джоу.

Станцията на Китай ще бъде основната платформа на страната за космически изследвания, чиято главна цел е усвояване на технология за изграждането и управлението на големи космически съоръжения, на такива свързани с поддържането на живота и здравето на космонавтите, които често летят в орбита, както и създаването на национална космическа лаборатория, добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ